Lagbanner
Coop Norrbotten Arena, 2020-10-22 19:00

Luleå - Leksand

Inför: Cagliari - Lazio

Inför: Cagliari - Lazio

Det är en i många avseenden viktig match då det endast är ett ynka poäng upp till Roma samtidigt som det är fyra poäng ner till Sampdoria. En vinst mot ett Cagliari, som är omgärdat av kaos, skulle innebära ett fortsatt gap neråt i tabellen eller en ny ligaplacering.

Det är ett Lazio som reser till bortamatchen mot Cagliari med ett otroligt "go" i laget, efter en rad starka framträdanden innan landslagsuppehållet. Som sagt så har det nyligen varit ett landslagsuppehåll där några laziale varit iväg på landslagsuppdrag. Vissa har levererat mer än andra men främst så har det nog varit ett välkommet avbrott i ligaspelet och en möjlighet för spelarna att tänka på lite annat.

Lazio kommer som sagt från en rad starka framträdanden inte minst vinsten borta mot Torino, som tidigare varit en svår batalj. Calgiari är för närvarande raka motsatsen till Lazio, det vill säga ett sjunkande skepp. Man har under säsongen sparkat Zeman från tränarposten och ersatt denne med Gianfranco Zola som sedemera ersattes av tidigare Zeman. Ett skepp som slåss för att komma på rätt kurs innan det är för sent.

Det är helt enkelt ett möte mellan två helt olika vardagar. Ett möte som allt för ofta i denna vackra liga tenderar att bli en svårt batalj, där allt kan hända.

Inför matchen har det talats mycket om den fantastiska form som Felipe Anderson befinner sig i, som han efter många motgångar återfann. Candreva levererade dessvärre en sämre insatts i Gli Azzuri men alla kan ha en "dålig" dag på jobbet. Marchetti blev extra inkallad när Mattia Perrin skadade sig innan uppehållet ochd det kan man ju hoppas har lyft honom och hans självförtroende.
Det har även börjat diskuteras kring eventuella sommar-värvningar, där det bland annat talas om att Albin Ekdal skulle vara aktuell för en flytt till Rom i sommar.

Enligt Corriere dello sport så kommer lagen att starta enligt följande.

Anton Johansson2015-04-03 12:36:00
Author

Fler artiklar om Lazio

SS Lazio Sweden Podcast - När Ingen Tycker Likadant, Vafan Betyder Det
SS Lazio Sweden Podcast - No Pedro No Party