Lagbanner
2019-12-16 20:45

Cagliari - Lazio

Inför Cagliari - Lazio: Ett oväntat toppmöte
Nya mål imorgon?

Inför Cagliari - Lazio: Ett oväntat toppmöte

Efter uttåget ur Europa League i torsdags så tar sig Lazio an säsongens succélag Cagliari på Sardinien. Tar Lazio chansen att haka på i den absoluta toppen?

Radja Nainggolan! Även kallad ”Ninja” har haft en minst sagt turbulent tid bakom sig. Inte nog med att han tvingades bort från Inter så drabbades hans fru av cancer också. Valet föll på att vända hemåt, eller ja nästan iaf. Belgaren flyttade till Italien redan när han var nyss fyllda 17 år för att spela i Piacenza’s akademi och efter några år hade Cagliari fått upp ögonen för honom och investerade lite över €1m för att värva en då 22 årig Radja Nainggolan den 1 juli 2010.

Året därpå mötte han alltså sin blivande fru Claudia Lai när han besökte ett lokalt shoppingcenter där hon vid den tiden jobbade som expedit. Ett år senare väntade dom sitt första barn. Det hela skulle förstås vara en solskenshistoria men så kastades hela deras verklighet upp och ner när cancern kom.

Att Radja kan prestera så pass bra på fotbollsplanen med en fru som samtidigt går sin livs absolut viktigaste kamp är inget annat än beundransvärt. Han får vara hur mycket romanista han vill, men det är oerhört starkt.

För Cagliari har han väl betytt nästan allt den här säsongen? Han gör mål, han passar fram till sina lagkamrater, han driver på och tar jobbet. Det är faktiskt lite märkligt att en sådan spelare ratas av självaste Antonio Conte - som hade haft stor användning för den spelartypen som Nainggolan faktiskt är.

Hur som helst så måste Lazio stoppa honom. Man har gjort det innan i både Roma och Inter men frågan är om han själv spelat så pass maniskt och motiverat som han gör nu, tidigare i karriären?

Lazio kommer trots förlusten i torsdags att komma in i matchen fyllda med självförtroende efter skalpen mot Juventus förra helgen. Nyckelspelare som Sergej Milinkovic-Savic, Lucas Leiva och Joaquin Correa fick vila i veckan medan Luis Alberto och Ciro Immobile blev utbytta i andra halvlek mot Nantes.

Jag förväntar mig egentligen inte några ändringar till den här matchen gentemot matchen mot Juventus och jag har en positiv känsla. Det känns orimligt att Cagliari ska kunna stoppa Lazio från att göra mål, helt ärligt. Inzaghi har nog lyxen att kunna gå in i den här matchen lite som han vill. Vill han t.ex. bjuda upp Cagliari i planen så har han exeptionella kontrings-vapen i Manuel Lazzari, Correa och Immobile. Om han väljer att köra på hårt direkt och dominera hemmalaget så talar formen på Lazio om att det också är fullt möjligt.

För ovanlighetens skull så är Lazio och Cagliari dom mest formstarka lagen i Serie A. Lazio förlorade senast i Serie A i slutet av september mot Inter medan Cagliari är ännu värre och har inte förlorat sedan andra omgången. Således kan man konstatera att detta kommer bli en mycket speciell match och ett riktigt omaka toppmöte.

Det kommer säkerligen koka på Cagliaris tillfälliga Sardegna Arena imorgon kväll. Låt oss bara hoppas att Lazio gör sitt jobb och på ett snyggt och effektivt sätt - tar ner ö-laget på jorden igen. Vid en vinst går Lazio upp på 36 poäng, endast 3 poäng efter Inter och Juventus som i dagsläget delar på förstaplatsen.

Håll ögonen på:

Joaquin Correa, odds på att han får en straffspark med sig imorgon?
Ciro Immobile, odds på att han förvaltar ovan nämnda straffspark imorgon?
Luis Alberto, odds på att han passar fram till Correa innan han blir fälld i straffområdet? 
Radja Nainggolan, kommer vara extremt motiverad mot Lazio. Missade ju bland annat straffen som gjorde att Lazio slog ut Inter ur Coppa Italia förra säsongen.

Christer Nordinchrister.nordin@live.se2019-12-16 00:32:30
Author

Fler artiklar om Lazio

SS Lazio Sweden Podcast - När Ingen Tycker Likadant, Vafan Betyder Det
SS Lazio Sweden Podcast - No Pedro No Party