Lagbanner
Tegera Arena, 2020-11-28 15:15

Leksand - Malmö

Inför Cesena Lazio: 3 poäng är ett måste!

Inför Cesena Lazio: 3 poäng är ett måste!

Lazio reser till Emilia-Romagna för att möta Cesena på söndag eftermiddag i den 21:a omgången i Serie A.

På söndag klockan 15:00 i stadio Dino Manuzzi är det dags för ett viktigt möte både för Lazio och för Cesena. Hemmalaget behöver verkligen poäng då de ligger redan 7 poäng från Cagliari, som är just ovanför gränsen till Serie B. La prima squadra della capitale vann 3-1 förra veckan mot Milan på hemmaplan och lyckades två dagar efter slå ut samma motståndare i Coppa Italia och därmed ta sig vidare till semifinal när Biglia gjorde 0-1 på straff i den första halvleken. 

Qui Lazio

Lazio har haft en svår månad då man spelat mot Inter, Samp, Roma, Napoli och två gånger mot Milan. Innan matchen mot Inter sa undertecknad att om man skulle ha tagit hem 7 poäng så hade man varit nöjd. Lazio har faktiskt lyckats ta hem 8 poäng, och det kunde ha blivit fler i fall man inte tappat en på pappret stabil ledning två gånger. Svåra matcherna är nu över och man kommer bara möta (om man inte räknar Fiorentina, som dock är på hemmaplan) lag som för närvarande ligger bakom Lazio ända fram till April. Det innebär en stor chans att ta in så många poäng som möjligt för att ligga bra till inför den sista rushen till tredje platsen. 

Inte nog med svåra motståndare har Lazio också haft rejäla besvär med skador. Bland skadade och avstängda kommer Lazio till matchen utan mer än 10 spelare. Sista som skadade sig var nyförvärvet Mauricio so fick en smäll i matchen mot Milan förra veckan. Otroligt! 

Pioli kommer troligen att ställa upp med Basta och Cavanda på kanterna, med Cana och Mauricio i mitten. På mittfältet kommer Parolo och Cataldi spela tillsammans med Ledesma (Biglia är avstängd), medan på topp får Candreva Klose och Mauri uppgiften att göra mål. 

Qui Cesena

Cesena tog hem tre livsviktiga poäng förra veckan mot Parma i Tardini, och de har givit självförtroende till laget. Dock har man bara tolv poäng och om man vill hålla sig kvar måste man börja o ta poäng med andra lag också än bara Parma (Cesena har bara vunnit två gånger i år, båda med Parma). 

Cesenas tränare Di Carlo har också några besvär med uppställningen då man saknar Marilungo, Tabanelli, Succi och Valzania. Mot Lazio borde han ställa upp med samma startelva som i vinnande matchen mot Parma, dock med ett byte. Enligt uppgifter ska Volta ta Lucchinis plats i backlinjen och spela tillsammans med Krajnc.

Statistiche

Cesena har bara vunnit en gång mot Lazio, under hösten 2010 med ett mål av Parolo i den 90:e minuten. Lazio har vunnit de sista fyra möten mot Cesena i Serie A, och har då gjort totalt 9 mål. Cesena har endast gjort mål mot Lazio i en av de tre sista matcherna på Manuzzi. Sex gånger har Cesena Lazio slutat 0-0. Förra söndagen vann Cesena mot Parma 1-2 efter 18 matcher utan seger. Cesena har förlorat de sista fyra hemmamatcherna och har alltid släppt in minst 3 mål. 

Lazio har dock bara vunnit en gång i Cesena på de sista 6 matcherna, och är det ända laget i Serie A som ännu inte gjort ett mål md försvararna. Dock är det laget som gjort flest mål med mittfältarna, 24 stycken. Cesena har släppt in 10 mål från hörnsparkar, flest i hela Serie A. 

Arbitro

Peruzzo från Schio kommer att vara domare. 

Pronostico

Lazio måste ta hem 3 poäng. Att spela bra och ta hem poäng med toppenlag blir onödigt om man sedan inte vinner med bottenlag. Tippar på 0-2 / 1-3. 





 

Niklas Tellininiklas.tellini@gmail.com2015-01-31 13:22:00
Author

Fler artiklar om Lazio

SS Lazio Sweden Podcast - När Ingen Tycker Likadant, Vafan Betyder Det
SS Lazio Sweden Podcast - No Pedro No Party