Lagbanner
2021-11-23 19:00

Åby/Tjureda - Katrineholm

Inför Chievo-Lazio

Inför Chievo-Lazio

Efter en tung Laziovecka vankas återigen Serie A-spel för Biancoceleste.

Sämst när det gäller. Mitt älskade Lazio fortsätter tyvärr att krossa mitt hjärta, likt en dålig kärlekshistoria. Men La Lazio kommer att visa sig förtjäna min kärlek, hon kommer visa att bortamatchen mot Leverkusen bara var ett tillfälligt stopp mot toppen. Att hon fortfarande är bra mycket vackrare, och har tusen gånger mer att ge än alla de andra. Det vet jag. 

Lazio.
Inför bortamatchen mot Chievo, så visar vi tydligt varför vi kommer vara att räkna med. Det ryktas att Hoedt kommer att bilda ett holländskt mittlås på backlinjen tillsammans med de Vrij. Han skall ha imponerat på Pioli den senaste tiden och skall därför få förtroende. 
På mittplan kommer Il futuro capitano, Cataldi få förtroende samtidigt som Kishna och Keita återigen ska få visa att kvickhet och finess är Lazios nya offensiva vapen. En för tillfället vilsen Felipe Anderson startar däremot på bänken, men lär få komma in runt ~60:e matchminuten (med all sannolikhet mot en trött Candreva) . 

Vi ställer upp med ett fantastiskt lovande lag, trots skador som Biglia, Klose, Marchetti och Djordevic. Detta gör att vi ser starkare ut än på länge. Vi har en långsiktighet för en gångs skull. Hopp.

I vår första Serie A-match mot Bologna imponerade det offensiva spelet i första halvlek medan vi säckade ihop i andra, även om jag vill mena att vi hade båda halvlekarna under någorlunda kontroll. 

Chievo. 
Underdogs-laget i Verona  vann sin premiärmatch mot Empoli efter en bättre utförd andrahalvlek av åsnorna. Man har som målsättning att hänga kvar i Serie A och har haft som tradition att göra det svettigt för Lazio när vi kommer på besök. 

På papperet är det 3 poäng för Biancoceleste, men tyvärr finns det inga enkla segrar. Särskilt inte mot Chievo. Men visar Piolis mannar på karaktär och att man lyckats lämna Leverkusen-matchen bakom sig så kan man bevisa för alla de andra(och för mig), att vi är att räkna med. Och att hon aldrig är  uträknad.
Aldrig.

Chievos troliga startelva: 

(4-4-2): Bizzarri – Gobbi, Cesar, Gamberini, Frey – Castro, Hetemaj, Rigoni, Birsa – Mpoku, Paloschi

Lazios troliga startelva:
(4-3-3) - Berisha; Basta, de Vrij, Hoedt, Radu; Parolo, Cataldi, Lulic; Candreva, Keita, Kishna.


 

Tobias Sandström2015-08-30 11:13:14
Author

Fler artiklar om Lazio

SS Lazio Sweden Podcast - När Ingen Tycker Likadant, Vafan Betyder Det
SS Lazio Sweden Podcast - No Pedro No Party