Lagbanner
2020-10-28 21:00

Club Brügge - Lazio

Inför Club Brügge - Lazio: Ett sargat Lazio på plats i Belgien
Immobile är en av alla spelare som saknas ikväll...

Inför Club Brügge - Lazio: Ett sargat Lazio på plats i Belgien

Nyheten igår slog ner som en bomb. En Lazio-förknippad sajt rapporterade att idel tunga namn ej hade gått på planet mot Belgien och förvirringen var total.

Lazio kommer alltså till Belgien utan följande spelare: Immobile, Luis Alberto, Lazzari, Lucas Leiva, Djavan Anderson, Strakosha, Escalante, Armini och sedan innan saknades redan Senad Lulic och Stefan Radu. Lägg därtill att Denis Vavro inte är registrerad i Champions League truppen. Glömde jag någon så rätta mig gärna - det är inte lätt att hålla reda på allt som händer i och runt Lazio för stunden.

Simone Inzaghi meddelade igår kväll att klubben kommer släppa ett uttalande under morgondagen (läs idag) och vad jag kan läsa mig till så kastar klubben en känga mot UEFA och hävdar att deras test för Covid-19 innehar en för hög felprocent. Förra veckan var det Inter som drabbades efter att Hakimi testades positivt av UEFA för att sedan testas negativt 2 gånger efter. Skadan var redan skedd när det negativa testerna meddelades och Lazio fruktar nu att samma sak inte kan uteslutas vara fallet när det gäller ett flertal spelare som nämns ovan.

Hur det än slutar så är det här verkligheten just nu och klubbarna gör nog bäst i att räkna med att det kommer drabba dem flesta någon gång nu under vintern. 

För Lazios del så betyder det här att man kommer med sina sista 12 "senior" spelare till en Champions League match och den enda som ser ut att få plats på bänken som överhuvudtaget aspirerar på en startplats är Muriqi. Resterande spelare är primaveraspelare. 

Det gäller nu att laget svetsar sig samman och genomför någon form av kollektiv kanon match för att detta ska hålla. Observera att en skada på någon annan än Caicedo eller Correa bör betyda att primaveraspelare kommer kastas in i hetluften. Bänken, mina vänner, ser ut på följande vis: Alia, Furlanetto, Franco, Pica, Bertini, Czyz och ovan nämnde Muriqi. Det såg vi nog aldrig komma förra veckan.

Club Brügge är som vanligt dominant i den inhemska ligan och får ses som Belgiens bästa lag. Man visade senast att man är att räkna med även i Champions League då man åkte till St Petersburg och vann med 2-1 mot Zenit. Trots detta tror jag att Lazio, om man går ut med samma glöd och beslutsamhet som man visade mot Dortmund ändå kan tvåla dit belgarna. 

Förmodad startelva: Reina; Patric, Hoedt, Acerbi; Marusic, Akpa Akpro, Parolo, Milinkovic, Fares; Correa, Caicedo
 

Christer Nordinchrister.nordin@live.se2020-10-28 19:25:25
Author

Fler artiklar om Lazio

SS Lazio Sweden Podcast - När Ingen Tycker Likadant, Vafan Betyder Det
SS Lazio Sweden Podcast - No Pedro No Party