Lagbanner
Inför Cluj - Lazio: Får vi se magi ikväll?

Inför Cluj - Lazio: Får vi se magi ikväll?

Efter den enorma besvikelsen mot SPAL i helgen är det dags att ta nya tag ikväll och Inzaghi verkar mönstra ett offensivt lag.

Ciro Immobile lämnas hemma i Rom och Inzaghi förklarar det hela med att det är onödigt för italienaren att resa med laget till Rumänien bara för att få sitta på bänken. Det låter väl rimligt kan jag tycka. Kvar i Rom är också Luis Alberto och Stefan Radu.

Lazio hamnade som bekant i samma grupp som Celtic, Rennes och kvällens motståndare Rennes. En grupp som Inzaghi tycker är mer Champions League än Europa League. Där kan man väl ha olika åsikter men jag kan säga så här, det ser inte ut som den svåraste och inte heller den lättaste gruppen. Personligen ser jag fram emot matchen mot Celtic i Skottland - då den har alla förutsättningar att bli riktigt underhållande.

Men åter till kvällens batalj. Inzaghi kommer att låta Correa och Caicedo bilda anfallspar och om jag inte missminner mig, eller är helt ute och cyklar så har Lazio vunnit alla matcher när dessa herrar fått kampera ihop längst fram. Samspelet dom emellan har fungerat bättre än med Immobile i mixen. Det blir spännande att se om dom lyckas luckra upp rumänerna ikväll och visa att det inte bara var tillfälligheter i våras.

Valon Berisha ska nu vara helt återställd efter sina skadeproblem och hann med att göra mål under landslagsuppehållet för Bosnien. Han ska ses som favorit att ersätta Luis Alberto ikväll.
   Sergej Milinkovic-Savic fick vila mot SPAL och förväntas att starta ikväll vilket får ses som en förstärkning på mittfältet.

Cluj kommer säkert komma ut vrål taggade med ett starkt hemmabesök när Lazio kommer på besök. Vi är dock det klart bättre laget och i Europa League så kommer fler ytor uppenbara sig än vad det gör i Serie A. Jag förväntar mig en ganska målrik match och att Lazio flyger hem inatt med 3 poäng.

Senad Lulic har fått mycket kritik i inledningen av den här säsongen och många Laziofans är spända på att se vad nyförvärvet Jony kan prestera istället för lagkaptenen Lulic. Ikväll kommer med all sannolikhet Jony få sin chans att visa att han på allvar kan konkurrera om en startplats.


Förväntad startelva:

—————————Strakosha————————
——Vavro—————Acerbi—————-Bastos—
—-Lazzari—-Milinkovic—Leiva—-Berisha—-Jony—
———————-Caicedo—-Correa———————-

OBS! Det innebär att Lazzari och Jony gör sina respektive debuter i Europa League.

Christer Nordinchrister.nordin@live.se2019-09-19 12:24:53
Author

Fler artiklar om Lazio

SS Lazio Sweden Podcast - När Ingen Tycker Likadant, Vafan Betyder Det
SS Lazio Sweden Podcast - No Pedro No Party