Lagbanner
Stadio Olimpico, 2022-03-20 18:00

Roma - Lazio

Inför Derby

Inför Derby

Lazio gör upp mot det andra laget i Rom i en match som får hela Rom att stå still.

Avspark klockan 18:00, över 50 tusen åskadare väntas vara på plats. Matchen i höstas slutade 3-2 i Lazios favör.

Lazio
Lazio är inne i en positiv formperiod, man har nästbästa försvaret sett till de senaste 10 matcherna. Till matchen ikväll måste Sarri klara sig utan Zaccagni som är avstängd, därmed kommer Pedro och Felipe Anderson starta på varsin sida om Immobile. Det finns även en chans att kunna se Lazzari på högerkanten, Marusic kommer spela på andra sidan. 

Sarri inför matchen
Derby är derby, finns inget annat att tänka kring matchen. Det är en unik match.

Jag har inget emot Mourinho, ingen av oss är större än de lag vi tränar. De få gånger jag träffat honom har han gjort ett bra intryck på mig. 


Angående att Mourinho sa i veckan att spelarna i Lazio inte spelar i Europa utan är hemma och röker med Sarri, Han var lite sen på bollen, jag har slutat röka för några dagar sedan....sen kanske jag börjar igen.

Angående att en viss del av Curva Nord har ställt sig mot Acerbi, Jag förstår faktiskt inte, det verkar bero på något han sagt eller gjort för en tid sedan. Jag hoppas det kan vända och laziali kan hjälpa och stötta honom som de gör med de andra spelarna.

Statistik inför matchen
Efter att ha vunnit i höstas med 3-2 kan Lazio nu vinna två raka matcher mot Roma i Serie A sedan november 2012.

Roma har inte förlorat "hemmamatchen" mot Lazio sedan april 2017, Roma kan även hålla nollan i två raka hemmamatcher mot Lazio i Serie A sedan 2011.

Roma har inte förlorat på 8 raka matcher i Serie A och har inte gjort bättre sedan maj 2019.

Endast Real Sociedad har hållit nollan i serie-sammanhang flest gånger än Lazio (7 vs 6). Lazio har inte släppt in mål på 6 av de senaste 8. matcher, efter att endast ha hållit nollan 2 gånger under de första 21 matcherna.

Lazio är det laget med högst kvot mellan expected goals och gjorda mål (+13), medan Romas kvot är lägst i Serie A (-10).

Sarri kan bli första tränaren att vinna sina två första derby efter Eriksson 1997/1998, medans Mourinho kan bli den första tränaren att förlora de första två derby sedan Luis Enrique 2011/2012.

Endast Piola (6) och Rocchi (5) har gjort mer mål än Immobile (4) mot Roma i Serie A.

Niklasniklas.tellini@gmail.com2022-03-20 07:01:00
Author

Fler artiklar om Lazio

SS Lazio Sweden Podcast - När Ingen Tycker Likadant, Vafan Betyder Det
SS Lazio Sweden Podcast - No Pedro No Party