Lagbanner
Sjöaremossen, 2021-02-12 19:00

Frillesås - Tellus

Inför Derby della Capitale: två finaler kvar!

Inför Derby della Capitale: två finaler kvar!

Imorgon klockan 18:00 på Olimpico är det dags för andra derbyt denna säsong, efter 2-2 resultatet i höstas.

Matchen mellan Lazio och Roma skulle egentligen ha spelats i eftermiddags men på grund av finalen i Coppa Italia som spelades i onsdags och som Lazio olyckligt förlorade mot Juventus har man bestämt att flytta den till imorgon istället. I höstas slutade matchen 2-2 efter att Lazio tappat en 2-0 ledning i första halvlek. Roma ligger 1 poäng före Lazio och denna match kommer att vara avgörande för andraplatsen. 

Innan matchen mot Inter sa Pioli att Lazio hade 4 finaler framför sig. Nu återstår det bara två av dem. Den första finalen förlorade man mot Inter 1-2 efter att ha spelat nästan el hel halvlek med 9 man. Dessutom hade domarens beslut en stor inverkan i matchen. Final #2 spelades förra lördagen i Genova mot Sampdoria, och den lyckades Lazio vinna med 0-1. Vinsten var i efterhand kanske inte förtjänad men det som räknas i fotboll är att göra flera mål än motståndaren, vilket Lazio gjorde. 

Imorgon är det dags för den tredje finalen av de fyra. Ett kryss skulle innebära minst en tredje plats tack vare Napolis förlust med 3-1 i Torino under lördagen. Då skulle båda lagen från huvudstaden få spela i CL nästa år, men alla vet att Lazio och Roma kommer inte att göra upp vid sidan om. 

En hel säsong står på spel imorgon. Man kommer att gå till jobbet som vanligt, till skolan som vanligt, göra sina vardagssysslor som vanligt, men klockan 18:00 stannar Rom upp. Det är inte bara en fotbollsmatch. Det är inte bara ett derby. Det är mycket mer... möjligheten till en CL plats som Lazio missat flera gånger under de senaste åren, möjligheten att gå om Roma (som i augusti skulle som vanligt vinna Scudetto och som nu i maj måste akta sig för kusinerna och andra platsen), möjligheten att bevisa att pengar(?) och snack kommer aldrig att vinna över stolthet och känslan av tillhörighet. 

Lazio spelade som sagt Coppa finalen i onsdags, under vilken Radu skadade sig och fick bytas ut. Rumänen missar alltså matchen imorgon, och det är synd för att trots att han i år inte spelat på samma nivå som vi är vana vid så är Radu en riktigt krigare och visar alltid grinta på plan. Bortsett från ytterbacken ser Lazios skadesituation ganska ljust ut faktiskt. Både Gentiletti och De Vrij uppges starta matchen. Detsamma gäller för Biglia, som vilades i Coppa finalen. Mauri har ocksp varit skadade de sista matcherna men imorgon kommer han att starta. Det innebär att Pioli kommer att ställa upp med en 4-2-3-1, och Cataldi kommer därför att petas. Biglia Parolo på mittfältet. Candreva Mauri och Anderson bakom Klose. Lulic kommer att agera ytterback istället för Radu. 

Pioli uttalade sig i presskonferensen i eftermiddags: 
"Imorgon står hela säsongen på spel, vi har givit allt vi hade för att vara här vi är nu. Vi har jobbat hårt i veckan och vi spelarna har återhämtat sig både fysiskt och psykiskt efter förlusten och besvikelnsen i onsdags. Napolis förlust kommer inte att påverka oss, för att det är just när man börjar räkna som man riskerar mest. VI vill vinna derbyt. För att vinna imorgon måste alla ge allt på plan. Spelarna måste visa hjärta och spela för publiken. Att vara medveten om sin styrka betyder inte att man har fel inställning. Alla trodde på Napoli fram till nån vecka sen, nu kan vi alla se tabellen. Det kommer att vara en svår match, derby är alltid derby, men vi tror på oss själva."

Roma har tre skadade spelare, nämligen Strootman, Gervinho och Castan. Maicon uppges kunna starta matchen efter att hans medverkan varit osäker. Ibarbo och Iturbe kommer att starta på topp med Totti. Pjanic, De Rossi och Nainggolan kommer att agera på mittfältet medan Maicon, Astori, Manolas och Torosidis är backarna. 

Garcia uttalade sig idag i presskonferensen och hans uttalande visade tecken på en, i mina ögon, mindervärdeskomplex. 
"Jag tror att Lazio är favoriterna imorgon. Alla säger de. Alla säger de är bästa laget i Italien och att de spelar den bästa fotbollen just nu. Vi kommer att bevisa motsatsen. Viktig match imorgon...den viktigaste matchen är alltif den som kommer, det går inte att jämföra med andra matcher. Vi ligger tvåa och vill avsluta som tvåa. Det verkar som om Lazio redan vunnit. Imorgon kommer två bra lag att spela en match som kommer att dömas av den bästa domaren i världen, och det är bra för att Lazio vann sin sista match tack vare ett mål som skulle egentligen bortdömas. (Som domare kan jag säga att okej, Klose kanske håller lite i Samps målvakt, men Ciani blir dragen i tröjan och Klose också). Vi vill vinna imorgon för att säkra andraplatsen. Jag älskar klubben och hoppas att fansen imorgon kan stötta laget till Champions League". 
 

Niklas Tellininiklas.tellini@gmail.com2015-05-24 23:03:00
Author

Fler artiklar om Lazio

SS Lazio Sweden Podcast - När Ingen Tycker Likadant, Vafan Betyder Det
SS Lazio Sweden Podcast - No Pedro No Party