Lagbanner
2021-10-21 18:45

Vitesse - Tottenham

Inför Dnipro-Lazio (Europa League)

Inför Dnipro-Lazio (Europa League)

Lazio reser till Ukraina för en inledande gruppspelsmatch på torsdag kväll mot ett lurigt motstånd.

Lazio och Pioli fick lite välbehövlig arbetsro efter vinsten i helgen mot Udinese där Alessandro Matri stod för en succéartad debut. Nu väntar Europaspel på schemat som fortsättning på en intensiv matchperiod för biancocelesti.

Matchen mot Dnipro kommer dock att spelas inför tomma läktare efter att hemmalagets fans skämde ut sig i semifinalen mot Napoli förra säsongen, där fansen stormade planen och sjöng rasistiska sånger.

Men med matchen mot Napoli på söndag i åtanke väntas nog Pioli att rotera lite i laguppställningen. Berisha lär få chansen i mål och övriga försvaret tvingas till förändringar på grund av Mauricios avstängning efter det röda kortet i CL-kvalet mot Leverkusen.

Wesley Hoedt som stod för bra insats senast mot Udinese kommer att få spela tillsammans med Gentiletti då de Vrij fortsatt saknas ytterligare några veckor. På högerbackspositionen kommer troligen Basta vilas till förmån för Konko då spanjoren Patric inte har inkluderats i EL-truppen.

På mittfältet finns några andra frågetecken gällande Parolo och Onazi eller om Milinkovic-Savic startar istället för nigerianen eller som trequartista. Ravel Morrison har nämnts också i förhandssnacket, men Pioli vill kanske mönstra ett mer fysiskt lag till denna tuffa bortamatch då han har lämnat engelsmannen utanför truppen.

På topp väntas Matri starta och få sällskap av Kishna och Felipe Anderson. Den sistnämndes agent och tillika syster har spätt på lite kontrovers efter matchen mot Udinese och det faktum att brassen har ställts över i de senaste matcherna. Systern antydde efteråt att Felipe inte var nöjd med bänkningen men att han avser att bevisa sig på planen. Förhoppningsvis var insatsen mot Udinese en början på en uppåtgående form för yttern som hittills har varit en skugga av fjolåret.

Motståndarna Dnipro är svårtytt, men har förlorat en del offensiv kraft i sommar i Konoplyanka (Sevilla) och Kalinic (Fiorentina). Men anfallstanken Selesnyov är nog ett vasst hot och Lazios försvar har säkerligen all anledning att inte ta lätt på uppgiften.

Håll koll på: Rotationen. Lazio är på grund av hårt matchande framöver i behov av att visa att man är kapabelt att förändra i en startelva med bihållen kvalité.

Se upp för: Luftspelet. Dnipro lär enligt mig satsa på inlägg mot långe Selesnyov och nya firman Hoedt/Gentiletti måste sätta sitt samarbete.

Förmodad startelva

Lazio (4-2-3-1): Marchetti; Konko, Gentiletti, Hoedt, Radu; Onazi, Parolo; Anderson, Milinkovic-Savic, Kishna; Matri
 

Arvid Larssonarvid.lazio@gmail.com@NeuBitter2015-09-16 22:00:28
Author

Fler artiklar om Lazio

SS Lazio Sweden Podcast - När Ingen Tycker Likadant, Vafan Betyder Det
SS Lazio Sweden Podcast - No Pedro No Party