Lagbanner
Signal Iduna Park, 2020-12-02 21:00

Dortmund - Lazio

Inför Dortmund - Lazio

Inför Dortmund - Lazio

Kvällens bortamöte mot Dortmund är inte bara gruppens bästa, utan Lazios svåraste. Det är ett karaktärstest som ställer frågan om hur mycket en förlust i bagaget påverkar spelarnas psyke. Förhoppningsvis går Dortmund in i denna match med samma arrogans som Lazio mot Udinese.

Inzaghi tillskrev helgens förlust ett visst mått av arrogans och det är svårt att argumentera emot. Till och med jag hade tagit ut segern i förskott, tänkte vid 3-1 att "detta är inte omöjligt att vända". Det ska sägas att Udinese gjorde en väldigt bra match och faktiskt spelade ut Lazio. Däremot vet vi sedan tidigare att en av Inzaghis största styrkor är hans förmåga att jobba mentalt med truppen. I matcher med små marginaler och under en lång säsong är uthållighet en av de största utmaningarna. Tack och lov att den fysiska formen tilltagit under hösten och att detta inte är något som märkbart påverkar spelet längre. För idag måste vi glömma det som hände i helgen och se in i framtiden, mot ett avancemang som bara ligger i våra händer.

Analys och förväntad matchbild
Dortmund kommer att gå för seger och använda sig av lärdomarna från förra mötet då man, enligt mig, gick in matchen med samma arrogans som Lazio mot Udinese. Haaland är sedan tidigare en matchavgörare och det blir intressant att se hur Dortmund balanserar spelet mellan defensiva och offensiva mittfältare. Sannolikt ligger Leiva lågt ner i banan samtidigt som en av ytterbackarna - troligtvis Marusic - bär ett större defensivt ansvar än den andre för att täcka Dortmunds vindsnabba kontringsspelare. Dortmund kommer att försöka stänga Correa och Luis Alberto. Därför tror jag att Lazios framgång i viss utsträckning kan ligga på Milinkovic-Savic, som Dortmund idag kan komma att underskatta på grund av senaste tidens frånvaro. Frågan är dock i vilken form han är i. Immobiles prestation tror jag avgörs av hur väl Dortmund lyckas stänga Lazios kreativa motor i Luis Alberto och Correa.

Truppstatus
På listan över spelare som inte är hundraprocentiga hittas Felipe Caicedo, Manuel Lazzari och Vedat Muriqi, och Lulic sedan gammalt. Tillbaka i truppen är Milinkovic-Savic och Strakosha förväntas starta även idag. 

Förväntade uppställningar

Lazio 3-5-2
Strakosha;
Luiz Felipe, Hoedt, Acerbi;
Marusic, Milinkovic-Savic, Lucas Leiva, Luis Alberto, Fares;
Correa, Immobile

Dortmund 4-2-31
Burki;
Meunier, Akanji, Hummels, Guerreiro;
Witsel, Dahoud;
Sancho, Reus, Hazard;
Haaland

Tippat resultat
1-1

Michael Norberg Tot2020-12-02 19:52:26
Author

Fler artiklar om Lazio

SS Lazio Sweden Podcast - När Ingen Tycker Likadant, Vafan Betyder Det
SS Lazio Sweden Podcast - No Pedro No Party