Lagbanner
2021-12-03 19:00

Vetlanda - Västerås SK

Inför Empoli - Lazio: en vinst är ett måste

Inför Empoli - Lazio: en vinst är ett måste

Lazio åker till Toscana för att möta Empoli imorgon klockan 18:00. En svår match väntar.

Lazio vann 3-1 i torsdags i EL mot Dnipro och säkrade därmed en plats i 16-delsfinalen. Laget har preseterat bra i Europa League men samma sak kan tyvärr inte sägas för Serie A, Biancocelesti har bara vunnit en av de sista fem matcher, när Torino besegrades med 3-0 nu över en månad sen. Sedan dess har man förlorat mot Atalanta, mot Milan på hemmaplan på ett bedrövligt sätt, samt mot Roma för 3 veckor sedan. Förra veckan spelade man oavgjort mot Palermo i en match som laget från Sicilien egentligen förtjänade vinna. Lazio får tacka Marchetti och svensken Hiljemark om man lyckades få hem 1 poäng. 

Empoli har 4 poäng mindre än Lazio (15 p) men har under de senaste fem matcher bara förlorat en gång, mot Juventus. Sist spelade Empoli oavjort på bortaplan i Toscana-derbyt mot Fiorentina. Laget har som mål att stanna kvar i Serie A och har definitivt möjligheten till att göra det. 

Förra året vann Lazio 4-0 på hemmaplan och förlorade 2-1 i Empoli. 

Qui Lazio
De Vrij, Onazi och Mauri är skadade. Gentiletti är avstängd. Pioli ser ut att vilja ge Radu chansen till en startplats som vänsterback, och det medför att Lulic flyttas upp till mittfältet. Hoedt och Mauricio är mittbacksaparet medan Basta kommer att agera på högra kanten. Biglia och Parolo är mittfältarna, och Candreva uppges starta på hägra kanten med Anderson som får starta på bänken. Milinkovic-Savic får imorgon spela som trequartista bakom Djordjevic. Mauricio, Lulic, Biglia och Milinkovic-Savic har ett gult kort för mycket och kommer att missa nästa match ifall de får ett till. 

Pioli höll presskonferans idag för cirka 3 timmar sedan. Han sa bland annat: "Vi måste vinna imorgon för att vi har inte vunnit på en månad. Vi vill åka hem med tre poäng.".  På frågan om hur laget mår svarade han att "Mina spelare mår bra. Vi måste bli bättre i defensiven och göra mål när vi får chansen."  En journalist frågade om Dnipro och Douglas. "Jag vet inte om Dnipro är ett bättre lag än Empoli. Det är svårare att spela i Serie A. Jag vill inte prata nåt mer om Douglas. vi vet att vi behöver en försvarare i Januari". 

Qui Empoli
Giampaolo försöker följa Sarris spår och lagets identitet är klart, trots ett par nya spelare jämfört med förra året. Tre spelare är skadade i Empoli, nämligen Cosic, Croce och Mchedlidze. Skorupski kommer imorgon att stå i mål, med Tonelli och Costa som bildar mittbacksparet med Rui och Laruini på kanterna. Croce är en viktig spelare i Empoli men de nya spelarna har gjort bra ifrån sig hittills. Giampoalo har i alla fall tre spelare att välja mellan Zielinski, Paredes, Diousse och  Buchel. Diousse kommer troligen att starta på bänken. Maccarone och Saponara är säkra på att få starta, tillsammans med antingen Livaja eller Pucciarelli. Efter mplet mot Fiorentina förra veckan ser Livaja ut att kunna starta.

Statistik
Empoli är det laget bland alla lag i de fem största ligor i Europa med minst nickavslut. Bara 4 stycken, men 2 av dem har resulterat i mål. Empoli och Lazio har mötts 16 gånger, och Empoli har bara vunnit 3 av dem. 

Sista gången Lazio vann i Empoli var i November 2005. Lazio har spelat på Castellani 8 gånger och släppt in mål i 7 matcher. 

Empoli är laget som har släppt in mer nickmål. Kalinicis mål förra veckan var nummer 8. 

Lazio är laget med näst sämsta försvaret på bortaplan. 16 insläppta mål, 2 mindre än Carpi.

Empoli är laget som fått mest frisparkar bland alla lag i de fem bästa ligorna i Europa. (272 stycken). 

Sista gången Djordjevic nätade på en bortamatch var just mot Empoli i november förra året.

Pronostico
Svår match väntar. Kan int föreställa mig att Lazio förlorar igen. Säger 2-1 till Lazio, mål av Milinkovic och Djordjevic. 

 

Niklas Tellininiklas.tellini@gmail.com2015-11-28 17:03:00
Author

Fler artiklar om Lazio

SS Lazio Sweden Podcast - När Ingen Tycker Likadant, Vafan Betyder Det
SS Lazio Sweden Podcast - No Pedro No Party