Lagbanner
Stadio Artemio Franchi, 2022-02-05 20:45

Fiorentina - Lazio

Inför Fiorentina - Lazio

Inför Fiorentina - Lazio

Lazio gästar Franchi i Florens, avspark 20:45 på lördagskvällen.

Lazio
Lazios mercato var inget att fira. Kemenovic registrerades och Cabral plockades in i sista sekund, i en något klassiskt Lazio-anda. 

Sarri har testat mycket Hysaj som mittback under veckan, men det ser ändå ut att bli Patric som kommer bilda mittbacksparet med Luiz Felipe. Marusic kommer ta vänstra kanten. På mittfältet är Cataldi säker på en plats, likaså Milinkovic. Det återstår att se om den tredje mittfältaren blir Basic eller Luis Alberto. På topp kommer Zaccagni, Pedro och Ciro Immobile att spela.

Fiorentina
Nytt kapitel för Fiorentina efter att Vlahovic lämnade under januari. Istället för honom tog Fiorentina in Cabral. En av han eller Piatek kommer starta, tillsammans med Ikone och Nico Gonzalez. Quarta är tillbaka i backlinjen på mittfältet kommer Castrovilli, Bonaventura och Torreira starta.

Statistik
Lazio har vunnit 6 av de senaste 8 matcherna i Serie A mot Fiorentina. Senaste mötet slutade 1-0 till Lazio, det är sedan 2014/2015 som inte Lazio lyckats hålla nollan i båda säsongens matcher mot Viola.

Efter vinsten med 2-0 i maj 2021 har nu Fiore möjligheten att vinna två raka matcher mot Lazio på Franchi sedan 2009.

Lazio har inte släppt in mål på två raka matcher (3-0 och 0-0), senast Lazio höll nollan i flera matcher i rad var i mars 2015.

I snitt har Fiorentina gjort 2.9 mål per match denna säsong, å andra sidan har Lazio släppt in 23 mål på bortaplan, senast man gjorde sämre var 1983.

Fiorentina är laget som har minst skott mot mål emot sig, å andra sidan har Lazio i snitt 11 skott per match, vilket är sämst av de bästa 13 lagen i tabellen.
 

Niklasniklas.tellini@gmail.com2022-02-05 13:28:03
Author

Fler artiklar om Lazio

SS Lazio Sweden Podcast - När Ingen Tycker Likadant, Vafan Betyder Det
SS Lazio Sweden Podcast - No Pedro No Party