Lagbanner
2019-10-27 20:45

Fiorentina - Lazio

Inför Fiorentina - Lazio: Formstarkt mot Formsvagt

Inför Fiorentina - Lazio: Formstarkt mot Formsvagt

Lazio kommer som ett pressat lag till Florens ikväll. Faktum är att laget endast mäktat med 4 vinster totalt under säsongsinledningen sett över både Serie A och Europa League. Laget har inte vunnit en match på bortaplan sedan den där premiärmatchen mot Sampdoria.

Närmast kommer man från ett nederlag i Skottland mot Celtic. Simone Inzaghi har dock pratat sig varm om prestationen. Han menar på att Lazio gjorde sin bästa prestation för säsongen i torsdags. Nu är inte jag tränare, inte ens assisterande tränare, men jag tar mig ändå friheten att ifrågasätta det här uttalandet. För mig gör man en bra prestation om man vinner, inte förlorar. Sen är jag ju inte dummare än att jag förstår att han syftar på själva spelet laget stundtals visade upp - och att han vill framhålla det positiva framför den bistra sanningen som är den att Lazio förlorade.

Hade den här matchen spelats för 10 år sedan, när Celtic faktiskt var ett fruktat lag hemma i Skottland så hade jag varit beredd att hålla med. Celtic är inte längre så bra och det visade man i torsdags. Det dom har är energin och frenesin. Dom springer, svär och tacklar. Det är inte direkt organiserat och spelarna besitter inte direkt några tekniska kvalitéer. Det Celtic jag såg ska 9 gånger av 10 vara en munsbit för ett lag som Lazio.

Men som sagt, det blev inte så. Kanske får laget revansch ikväll när man kliver in på Artemio Franchi och skall ta sig an ett Fiorentina som varit trög-startat men som nu verkat fått igång maskineriet.

Lazio får särskilt se upp med den offensiva duon Ribery och Chiesa som håller hög klass. Samtidigt som vi säkerligen kommer få förlita oss på att Immobile och Correa ställer till det för dom lila försvararna.

Inzaghi kommer formera laget som vi är vana vid och med stor sannolikhet är detta elvan som ska göra det i Florens ikväll: Strakosha, Luiz Felipe, Acerbi, Radu, Lazzari, Milinkovic, Leiva, Luis Alberto, Lulic, Correa, Immobile.

Värt att notera är att med detta så förpassas formspelarna Cataldi och Bastos till bänken. Bastos har övertygat i dom matcherna han fått spela under hela säsongen medan Cataldi stått för en jätte prestation i upphämtningen mot Atalanta samt ännu ett piggt inhopp nu senast mot Celtic.

Personligen hade jag hellre sett Bastos över Radu nu när Chiesa lär terrorisera både rumänen och Senad Lulic på vänsterkanten. Snabbheten är inte deras paradgren om man säger så.

Matchstart är 20:45

Christer Nordinchrister.nordin@live.se2019-10-27 09:18:39
Author

Fler artiklar om Lazio

SS Lazio Sweden Podcast - När Ingen Tycker Likadant, Vafan Betyder Det
SS Lazio Sweden Podcast - No Pedro No Party