Lagbanner
2019-03-10 20:30

Fiorentina - Lazio

Inför Fiorentina - Lazio: Smekmånaden Slut
Simone Inzaghi tog över Lazio efter Pioli, nu möts dom igen

Inför Fiorentina - Lazio: Smekmånaden Slut

Eller rättare sagt: Smekveckan är slut. För veckan har verkligen varit ett glädjerus för Laziales runt om i världen. Inte nog med att Roma avfärdades på ett förnedrande vis i derbyt, dom åkte också på smocka nummer två när Porto med Lazio-ikonen Sergio Conceicao skickade klubben rakt ner i avgrunden.

Jag skrev innan derbyt att jag var orolig över att matchen var på väg att urholkas och att spelarna visat tendenser på att inte ta matchen på så stort allvar som supportrarna. Att en förlust viftas bort med en lätt axelryckning och en mentalitet som lyder ”nu ser vi framåt”. Det var då, nu är nu och konsekvenserna förlusten renderade i, i det vinröda lägret var minst sagt inte direkt milda.
   Tränaren, Läkaren och Sportchefen, alla sparkade under ett och samma dygn. Supportrar som öppet slåss i Curva Sud, alltså inte lagen emellan utan supportrar till Roma - mot varandra. Känslorna har verkligen kokat på den sidan av staden och det var Simone Inzaghi och Lazio som la grunden för det, precis som det ska vara.

Nog om det nu, även om jag skulle kunna rabbla på en hel del men vi har ju en match i Florens imorgon att ta hänsyn till. För ja, Lazio är med dunder och brak med i kampen om Champions League platser igen.

Att åka till Florens och spela avgörande matcher är aldrig lätt, även om vi fått se rena klassiker till matcher lagen emellan på Artemio Franchi. Jag tänker på förra säsongen då Fiorentina fick målvakten utvisad efter en luft-tur utanför eget straffområde följt av en utvisning på Lazios Murgia när han några moment senare frilägesutvisades. Fiorentina gjorde för övrigt mål på den frisparken och uppförsbacken blev genast brant. Lazio vann dock matchen med 4-3 tillslut.
   En annan match lagen emellan som dyker upp i minnet är den under Scudetto säsongen 99/00 när Gabriel Batistuta kvitterat Lazios 3-2 ledning i matchens absoluta slutskede.
I den matchen stod även Pappa Chiesa för ett mål och ironiskt nog spelar sonen Chiesa som ni alla vet, i dagens Fiorentina.

Lazio kommer i princip med ett ordinarie lag till Florens. Jag tror inte att Inzaghi kommer ändra så mycket från derbyt mer än att Immobile troligtvis kommer ta Caicedos plats och vill Inzaghi få till lite anfallsspel på högerkanten bör han låta Romulo gå före Marusic.
  Fiorentina däremot har visat vikande form nu på slutet efter framförallt 7-1 vinsten mot Roma. Man har endast mäktat med en vinst under hela februari och mars, 4-1 mot SPAL. Sedan har man lyckats med att få en av säsongens mest tvivelaktiga straffar mot Inter som räddade 1 poäng. Senaste matchen mot Atalanta blev dom totalt utspelade även om resultatet endast skrevs till en 1-3 förlust.

Så ur min synvinkel har ett Lazio med storm i seglen god chans att ta en ytterst nödvändig seger här. Jag tror inte Inzaghi formerar om i defensiven. Bastos är i sitt livs form om man ser till dom två senaste matcherna, Acerbi är den general som laget behöver och Radu, ja han är Stefan Radu och lärde oss en sak i derbyt: Nämligen att aldrig räkna bort honom.
Det största frågetecknet är målvakten Thomas Strakosha som ådrog sig en skada i axeln mot Roma.

På mittfältet kan mycket väl Parolo offras igen och då till förmån för Luis Alberto - som förra säsongen gjorde en av sina bästa matcher i Laziotröjan just på den här arenan. Spanjoren är viktig när Lazio har ett bollinnehav. Hans små rörelser och förmågan att täcka bollen är ovärderlig i anfallsspelet.


Som vanligt så återkommer jag med senaste nytt inför matchen imorgon.

Trolig uppställning (3-5-2):

———-—————-Strakosha—————————-
———Bastos———Acerbi———-Radu—————-
-Marusic—Milinkovic-—Leiva—-Luis Alberto—Lulic—
———————Correa——Immobile———————

 

Christer Nordinchrister.nordin@live.se2019-03-09 16:38:33
Author

Fler artiklar om Lazio

SS Lazio Sweden Podcast - När Ingen Tycker Likadant, Vafan Betyder Det
SS Lazio Sweden Podcast - No Pedro No Party