Lagbanner
2021-01-03 15:00

Genoa - Lazio
1 - 1

Inför Genoa - Lazio

Inför Genoa - Lazio

Lazio reser till Ligurien för att spela mot Genoa på söndag klockan 15:00.

Dags för Serie A igen efter uppehållet. Första matchen för 2021 samt Serie A:s 15:e omgång. Lazio förlorade senast mot Milan med 3-2 på San Siro. Theo Hernandez sänkte Lazio när han nickade in det avgörande målet i 94:e minuten. Genoa har endast vunnit två matcher hittills denna säsong, en av dem var senast mot Spezia.

Genoa
Ballardini (före detta tränare i Lazio) inledde sitt fjärde äventyr som tränare för Genoa med en vinst mot Spezia innan uppehållet. Flera spelare i Genoa är skrivna på skadelistan, bland annat Pandev och Sturaro. Ballardini kommer att ställa upp med samma uppställning som Inzaghi, en 3-5-2 formation med Perin i mål, med Masiello, Criscito och Goldaniga som mittbackar i trebackslinjen. Lerager, Badelj och Behrami kommer förmodligen att agera som innermittfältare med Zappacosta och Ghiglione på kanterna. Shomurodov och Destro borde starta på topp.

Lazio
Inzaghi kommer att kunna räkna med Acerbi och Leiva som tränat med laget i veckan. Luiz Felipe, Fares och Lulic är skadade, därför kommer Lazzari och Marusic att agera på kanterna samtidigt som Patric tar Felipes plats bredvid Acerbi och Hoedt. Luis Alberto, Milinkovic och just Leiva kommer att spela i mitten. Ciro Immobile och förmodligen Muriqi kommer att starta på topp, med Caicedo redo att hoppa in om det behövs. Correa är skadad och kommer inte att resa upp till Genoa med laget.

Statistik
Statistiken nedan är hämtad från OPTA

Efter 8 raka vinster mot Lazio mellan 2011 och 2015, har Genoa endast vunnit två stycken av de senaste tio matcherna mot Lazio (6 stycken förluster)

Genoa har hittills denna säsong aldrig tagit poäng i två raka matcher.

Genoa har inte vunnit hemma i 6 matcher i sträck, 2017 gjorde det sämre då de var utan vinst i 8 raka hemmamatcher.

Lazio har släppt in 23 mål på 14 matcher denna säsong, och har inte gjort sämre än så sedan säsongen 1983/1984. Sedan Inzaghi är tränare har Lazio aldrig avslutat en säsong med sämre insläppta mål per match (i snitt) än i år (1.64),

Lazio förlorade senaste bortamatchen, och har inte förlorat två raka bortamatcher sedan september 2019.

Inget lag har släppt in mer mål än Lazio i samband med hörnor än Lazio (5 stycken), och endast Crotone har släppt in mer mål än Lazio i första halvleken (15 vs 17).

Mattia Destro har gjort tre mål i de senaste tre matcher, lika många som han gjort i de tidigare 25 spelade matcher.

Immobile har nätat 9 gånger mot Genoa, och endast mot Sampdoria har han nätat mer emot (12 mål). Ferraris är där han gjort flest mål i bortamatcher (9 stycken).

Stefan Radu skulle kunna nå Pulcinelli (319) som spelare med flest spelade matcher i Laziotröjan i Serie A

Niklasniklas.tellini@gmail.com2021-01-03 00:43:00
Author

Fler artiklar om Lazio

SS Lazio Sweden Podcast - När Ingen Tycker Likadant, Vafan Betyder Det
SS Lazio Sweden Podcast - No Pedro No Party