Lagbanner
2020-02-23 12:30

Genoa - Lazio
2 - 3

Inför Genoa - Lazio: Hänger Lazio på Juventus i toppen?
Runt 4000 Laziofans har gjort resan till Genua för att bära fram laget...

Inför Genoa - Lazio: Hänger Lazio på Juventus i toppen?

Lazio, Lazio och Lazio! Stora, starka och harmoniska Lazio. Nu har det snart gått en vecka sedan detta fantastiska lag vände ett underläge och slog Inter för att segla upp till andra platsen. Låt Scudetto-striden börja!

Runt 21:00 den 1 december publicerade jag en matchrapport här på Svenskafans, detta efter att Lazio vunnit med 3-0 mot Udinese hemma på Olimpico. Ciro Immobile hade just gjort sitt 16 och 17:de mål och Correa hade på egen hand i första halvlek fixat 2 straffar till hemmalaget.

Rubriken jag valde var ”Ett Scudetto race i sikte” och föga anade jag att vi nu sitter här i slutet av februari och i allra högsta grad är involverade i just ett race om ligatiteln. Superlativen har haglat in om detta Lazio. Sven-Göran Eriksson säger att Lazio är favoriter och att mittfältet tillhör ett av dom bästa i hela Europa. Liverpools tränare Jurgen Klopp tror och vill att Lazio ska vinna medan en av hans motståndare i veckans Champions League match mot Atletico Madrid - Stefan Savic också står framför kamerorna och antyder detsamma.

Lazio har fått ett rejält uppsving. Om vi pratar i det mediala sammanhanget och modern marknadsföring - så är det absolut viktigaste idag för företag att det pratas om dom. Att det finns produkter eller tjänster som berör. Om Lazio pratas det hela tiden nu, det debatteras friskt om straffsparkar som givits eller inte givits eller om Ciro Immobiles fantastiska målform. Media verkar börja gilla Lazio och så har det verkligen inte alltid varit.

På tal om Ciro Immobile så fyllde skyttekungen 30 år i veckan och ordnade med en fest där självklart hans lagkamrater närvarade. I realtid kunde vi fans följa firandet och se hur lagkamraterna klätt upp sig och såg ut som rena maffia bossarna till följd av festens tema - som enligt uppgift skulle vara ”The Great Gatsby”. Vi kunde bland annat se Luiz Felipe och Marco Parolo glänsa med sina utstyrslar. Det råder en familjär stämning och en harmoni som kanske inte är så vanligt i fotbollsklubbar idag. Jag måste faktiskt dra paralleller till Leicester under Claudio Ranieri eller dra mig till minnes om Zlatans ord i hans bok om Inter när han anlände dit.

Precis som som vi ser nu i Lazio har Claudio Ranieri någorlunda beskrivit efter Leicesters ligatitel. Spelarna var otroligt tajta och Ranieri gav dom den frihet dom behövde och såg till att alla var delaktiga i gruppen. Detta bäddade för en av dom största skrällarna i fotbollens historia. Och i Inter berättade Zlatan att spelare från olika länder enbart umgicks med sina landsmän och att hela laget var uppdelat i olika fraktioner. Den enda gången laget gjorde någonting tillsammans var under matcher. Enligt Zlatan så såg han till att klubben styrde ihop borden - alla skulle sitta tillsammans, alla skulle umgås och vara delaktiga. Dom skulle bli en grupp och ett starkt kollektiv - vilket dom bevisligen tillslut blev också.

Lazios moral och grupp är unik, och detta är nog - om man bortser från annat som ett gynnsamt spelschema, Ciro Immobiles ständiga mål, Luis Albertos briljans, Acerbis uppoffringar och Milinkovic råstyrka och betydelsefulla mål - den enskilt största faktorn som talar för att Lazio - 20 år efter senaste scudetton - återigen står där som vinnare i maj.

Morgondagens lunchmatch spelas alltså mellan Lazio och Genoa på Marassi. Förr i tiden var Genoa likt Chievo ett spöke för Lazio, speciellt på bortaplan. Men så har även Milan, Inter, Juventus och Napoli varit - alla dom har jagats bort under den här säsongen så varför skulle detta vara ett undantag? Dessutom är Genoa väldigt skadeskjutet medan Lazio mer eller mindre kommer kunna ställa upp med ett ordinarie lag om man bortser från skadade Senad Lulic. Det finns lite tveksamheter kring Francesco Acerbi men troligtvis kommer italienaren att starta matchen.

Lazio spelar just nu som ett storlag och givetvis ska man i jakt på ligatiteln slå Genoa imorgon. Ett poängtapp eller rent av en förlust finns inte på kartan och så tror jag även spelarna ser på saken. Räkna med att laget kommer komma ut och direkt ta tag i matchen. Mitt tips är att Lazio vinner matchen med 2-0 och fortsatt hänger på Juventus.

Christer Nordinchrister.nordin@live.se2020-02-22 22:06:43
Author

Fler artiklar om Lazio

SS Lazio Sweden Podcast - När Ingen Tycker Likadant, Vafan Betyder Det
SS Lazio Sweden Podcast - No Pedro No Party