Lagbanner
2021-04-11 15:00

Hellas Verona - Lazio
0 - 1

Inför Hellas Verona - Lazio

Inför Hellas Verona - Lazio

Lazio utan mister Inzaghi reser norrut för att spela mot Verona på söndagen i Serie A:s 30:e omgång. Avspark klockan 15:00 på Bentegodi.

Lazio vann mot Spezia förra lördagen och lyckades därmed ta sig förbi Roma i tabellen. Lazio har nu 52 poäng, sex poäng mindre än Atalanta som befinner sig på en Champions League plats. Lazio har dock en match mindre spelad.

Verona lyckades vinna borta mot Cagliari förra helgen, efter tre raka förluster. Laget har nu 41 poäng, 10 poäng mindre än Roma. Verona har alltså inte så mycket att spela för kommande matcher.

Lazio
Inzaghi testades positivt för Covid i veckan och har därför suttit i karantän hemma. Farris har tagit över rollen som tränare, och Inzaghi har följt laget hemifrån bland annat via plattformen Zoom. Det är första gången på fem år som Inzaghi inte kan följa sitt lag på plats.

I matchen mot Spezia utvisades både Lazzari och Correa, båda har fått en avstängning på en omgång och kommer därmed missa matchen idag. Marusic kommer därför ytterligare en gång flyttas bakåt på planen, och bilda mittbackstrion med Acerbi och Radu. Radu som i veckan firades av laget efter att ha blivit den spelare med flest spelade matcher i Lazio.

Att Marusic flyttats neråt innebär att Akpa Akpro får lira på högerkanten, medans Fares bör starta till vänster istället för Lulic. I mitten kommer Milinkovic och Leiva få sällskap av Luis Alberto som ska vara helt återställd efter skadan under träningen för två veckor sedan.

Caicedo kommer få starta bredvid Immobile. Pereira och Muriqi kommer kunna hoppa in vid behov under matchen.

Statistik inför matchen (OPTA)
Verona har förlorat två raka hemmamatcher, medans Lazio har förlorat tre av de senaste fyra bortamatcher (Bologna, Juventus och Inter). Lazio har å andra sidan vunnit alla de tre senaste matcher mot Verona borta, den sista med så mycket som 5-1. 

Lazio och Verona har spelat totalt 64 gånger mot varandra. I dessa matcher har Lazio gjort 98 mål.

Av de 31 matcher som spelats på Bentegodi, har Lazio endast vunnit 6 stycken. Verona har vunnit 15 av dem.

Lazio förlorade matchen hemma mot Verona i höstas. Lazio har inte förlorat båda matcherna mot Verona i en och samma Serie A säsong sedan säsongen 1984/1985.

Lazio har vunnit de senaste tre bortamatcher i Verona, det är flera än de vinster man tagit hem under de senaste 20 matcherna i Verona (2 stycken).

Verona har inte vunnit två raka matcher i Serie A sedan januari 2020.

Efter förlusterna mot Milan och Atalanta (0-2) kan nu Verona förlora tre raka hemmamatcher sedan maj 2018.

Lazio har inte spelat oavgjort på 13 matcher i Serie A. Senast var i januari mot Genoa (1-1).

Lazio har gjort flest mål än alla de andra lagen under den första kvarten (10 stycken, lika många som Verona har gjort under den första halvtimmen).

Endast 9 olika spelare har nätat för Lazio i år. Det är den lägsta siffran i Serie A hittills.

Immobile är "matchens målskytt" med 7 stycken gjorda mål, efter Crespo, Toni, Zigoni och Chinaglia. 

Niklasniklas.tellini@gmail.com2021-04-11 09:43:11
Author

Fler artiklar om Lazio

SS Lazio Sweden Podcast - När Ingen Tycker Likadant, Vafan Betyder Det
SS Lazio Sweden Podcast - No Pedro No Party