Lagbanner
2021-02-14 20:45

Inter - Lazio

Inför Inter - Lazio

Inför Inter - Lazio

Lazio gästar San Siro på söndag. Avspark klockan 20:45.

En vecka efter senaste matchen i Serie A är det dags för Lazio att ta sig an nästa motståndsare, denna gång en mycket svårare sådan. Lazio reser till Milano för att spela mot Inter i en match som kan vara avgörande för hur resten av säsongen kommer att bli. Inter åkte ur Coppa Italia i veckan (mot Juventus), och har efter att Milan förlorat mot Spezia chansen att gå om just Milan i toppen av tabellen. Lazio har tagit sex raka vinster och har möjligheten att ta sig upp till endast fyra poäng från just Inter vid en eventuell vinst.

Inter
Inter blev som sagt utslagna ur Coppa Italia i veckan och ska spela mot Milan nästa vecka. Bastoni, Barella och Brozovic är alla ett gult kort från avstängning men ska enligt uppgifter starta i alla fall. Möjligtvis kan Kolarov ta Bastonis plats från start. Eriksen är annars redo att starta på mittfältet, medans det är än oklart om Vidal kommer kunna vara tillgänglig till matchen. 

Lazio
Cataldi är återigen spelklar efter att ha varit skadad en längre tid. Strakosha är fortsatt skdad, medans Akpa Akpro och Caicedo inte är 100. Inzaghis enda dilemma gäller mittbackslinjen. Det är inte säkert att Radu kommer kunna starta, vilket betyder att Hoedt får starta i så fall. Utöver det står det mellan Patric och Musacchio om den resterande platsen. Acerbi kommer i alla fall att starta och att lira till vänster förmodligen. Correa och Ciro kommer att starta på topp.

Statistik
Lazio har endast förlorat en av de senaste fyra matcher mot Inter, efter att endast ha tagit en poäng på de föregående fem matcher.

Första mötet i höstas slutade 1-1. Det är sedan säsongen 2004/2005 som inter båda matcherna slutar med ett X i samma säsong.

Det har varit jämnt mellan Lazio och Inter på San Siro. Båda lagen har vunnit tre matcher var av de senaste 8 stycken. Inter vann mötet förra säsongen på San Siro, och har inte vunnit två raka hemmamatcher mot Lazio sedan januari 2012. 

Inter har inte släppt in mål i de fyra senaste matcher. Sedan man spelade fem matcher utan att släppa in något mål var i april 2018. Det laget som tränats av Conte att inte släppa in ett mål på minst fem matcher var Chelsea år 2016.

Inter har vunnit sju raka hemmamatcher. Senast man vann åtta raka hemmamatcher var i februari 2017.

Lazio har gjort minst ett mål i sjutton raka matcher i Serie A. Senast man gjorde bättre var oktober 1994, då man lyckades göra minst ett mål i årton raka matcher.

Samir Handanovic kommer spela sin match nummer 500 i Serie A på söndag, och kommer bli den 15:e spelare att slå det rekordet.

Lazio är det laget Lukaku spelat flest minuter mot utan att göra mål, nämligen 263 minuter.

Immobile har gjort 149 mål i Serie A på 244 spelade matcher. Skulle han göra mål på söndag skulle han då bli den spelare att nå 150 gjorda mål på minst antal spelade matcher.

Niklasniklas.tellini@gmail.com2021-02-13 23:57:00
Author

Fler artiklar om Lazio

SS Lazio Sweden Podcast - När Ingen Tycker Likadant, Vafan Betyder Det
SS Lazio Sweden Podcast - No Pedro No Party