Lagbanner
Hällåsen IP, 2021-11-19 19:00

Broberg - Rättvik

Inför Inter-Lazio: Allt att vinna
Får vi äntligen se den gamle Felipe igen?

Inför Inter-Lazio: Allt att vinna

Lazio kliver på söndagskvällen in på Giuseppe Meazzas gröna gräsmatta för att möta denna säsongs stora överraskning, FC Internazionale. Det blårandiga laget från Milano leder Serie A och Lazio – med tanke på formen och spelet – ska inte ha något att hämta från det här mötet.

Lazios säsong hittills går egentligen att sammanfatta med ett ord: bedrövlig. Spelet, spelarna, ledarna, fansen, presidenten, domarna, sjukgymnasterna och alla andra runt klubben har varit en besvikelse. Åtminstone om man jämför med hur det såg ut i våras då Lazios charmade hela fotbollsitalien med sitt bländande spel.

På söndagen ska man möta ett Inter som går som tåget i ligan under Roberto Mancinis vakande öga. Inter har överraskat de flesta och framförallt defensiven har klaffat extremt bra och gjort att de nu ligger fyra poäng före tvåan Napoli efter den 16:e omgången. Mötet ska egentligen endast kunna sluta på ett sätt, med tre blårandiga poäng, med tanke på hur Lazio spelat den senaste månaden.

Lazio
Inget lag i hela Serie A räds dagens Lazio. Felipe Andersons fantastiska självförtroende är som bortblåst och nu för tiden är det bara att stå stilla för försvararna för att de ska ta bollen av brassen. Antionio Candreva håller på att göra sig omöjlig och gör absolut ingen glad nu för tiden med sitt enformiga och fantasilösa spel. Lucas Biglia spelar nog mer i sidled än vad självaste Tobias Linderoth gjorde när han var i sitt esse.  Mauricio ska vi inte ens prata om.

Trots att dessa fyra ovanstående spelare har varit bedrövliga under hela säsongen så väntas de alla starta i dagens match. Och då ska man ha i åtanke att de möter både ett av Serie A:s bästa försvar och ett av de vassaste anfallen i ligan.
Dusan Basta ser ut att missa dagens match och om man ska vara helt ärlig är det inget större avbräck med tanke på hur serbens spel och samarbete med Candreva sett ut på sistone. Konko är en fullt duglig ersättare i dagsläget. Andra spelare som missar matchen är Lulic, de Vrij, Klose, Kishna, Marchetti och Gentiletti.

Stefano Pioli väntas ställa upp med en 4-3-3-uppställning där Candreva, Felipe och Matri ska utgöra trion på topp, och där Biglia, Parolo och Cataldi ska vara de som ska få magin att flöda på mittfältet. Försvaret, som med all säkerhet inte ens skulle skrämma ett medelmåttigt allsvenskt anfallspar, består av Konko, Mauricio, Hoedt och Radu.

Inter
Inter har inte i närheten av lika stora skadebekymmer som Lazio. Endast Andrea Ranocchia ser ut att missa matchen. I övrigt ställer man upp med ungefär samma elva som man brukar göra. Försvaret består av Santon, Miranda, Murillo och Telles, medan Ljaljic, Brozovic, Medel och Perisic hittas på mitten. Jovetic och Icardi ska göra det framåt.

Inters spel utgår från en stabil defensiv och uddamålssegrarna har avlöst varandra i år. Roberto Mancini har gjort ett fantastiskt jobb med Inter, men frågan är om man verkligen orkar hålla uppe det här spelet hela säsongen och hur man hanterar en eventuell motgång och formdipp. Självklart är inget avgjort på förhand men alla förstår att Mauricio-Hoedt inte har något att hämta mot Jovetic-Icardi. Det är skrämmande hur uselt Lazios mittlås är.

Sammanfattning
Lazio har verkligen allt att vinna, samtidigt möter man ett lag som man skapat en slags rivalitet mot de senaste säsongerna. Alla minns förra årets både möten. Hur Felipe Anderson dominerade i en halvlek och gav Lazio en 2-0-ledning för att sedan se hur man slarvade bort tre poäng i den andra halvan av matchen och endast få med sig en pinne.
Det andra mötet den säsongen är nog det som de flesta laziali minns extra mycket, trots att man inte vill minnas det. Lazio tog ledningen fullt rättvist och pressade på för ett 2-0-mål när man fick en tveksam utvisning mot sig. Hernanes kvitterade kort därefter och gjorde en fin volt för att fira sitt mål mot klubben som gjorde allt för honom. I den andra halvleken fick Lazio ännu en tveksam utvisning, men Berisha räddade den efterföljande straffen och Lazio höll 1-1 fram tills att några minuter återstod då Hernanes klev fram igen och satte dit 2-1.

Lazio har verkligen revansch att utkräva på Inter, men frågan är om man kommer få den revanschen i dag. Det är inget som talar för det. Men man vet aldrig med Lazio. Tänk om Felipe börjar briljera igen, om Candreva börjar ta rätt beslut igen, om Biglia hittar de där fantastiska passningarna igen och om Mauricio inte tar rött kort igen. Då kanske vi kan få med oss en pinne.

Tid: 20:45
Plats: San Siro, Milano
TV: Viasar Fotboll/Viaplay

Jozo Glavasglavas.jozo@gmail.com2015-12-20 10:44:00
Author

Fler artiklar om Lazio

SS Lazio Sweden Podcast - När Ingen Tycker Likadant, Vafan Betyder Det
SS Lazio Sweden Podcast - No Pedro No Party