Lagbanner
2019-03-31 20:30

Inter - Lazio

Inför Inter - Lazio: En direkt avgörande match
Lucas Leiva satte den avgörande straffen när Lazio straffade ut Inter ur Coppa Italia tidigare i år.

Inför Inter - Lazio: En direkt avgörande match

Kommer Inter likt föregående säsong bli spöket som spelar bort Lazio från Champions League platserna på söndag?

Efter ett väldigt drygt landslagsuppehåll är vi nu tillbaka i vardagen igen. Ni vet, den vardagen som gör att man går runt som en robot och rutinmässigt gör det man ska på jobb, skola eller vad det nu kan vara, men i bakhuvudet har man alltid tanken om den där matchen som komma skall. Oavsett om du håller på Lazio, Inter, Everton eller Hoffenheim så tror jag att känslan finns där. 
    Det är viktigt att ha något att se fram emot brukar man ju få höra och detta är precis ett sådant tillfälle. Något att se fram emot.

Lazio kommer till matchen med ett i stort sett ordinarie lag. Till våran fördel skall även sägas att viktiga spelare som Luis Alberto, Acerbi, Lucas Leiva och Correa inte har haft några landslagsuppdrag, utan dom har istället fått ladda under flera dagar mot just den här matchen.
    Sergej Milinkovic-Savic och Ciro Immobile kommer inte heller ansluta till laget direkt slitna. Den gode Sergej var petad eller uteblev av okänd anledning när hans Serbien kryssade borta mot Portugal i helgen och fick endast nöja sig med ett inhopp med några ynka minuter kvar. Detta borde ju frustrerat dom scouter som var på plats och ville se den reslige serben i skarpt läge. 
     Immobile fick även han sitta på bänken och se hans ersättare, 36-årige Fabio Quagliarella sprätta in två straffar i matchen mot Lichtenstein. 
Just Ciro Immobiles form har varit ifrågasatt av Laziosupportrar på senare tid. Visst, han har haft en efterhängsen skada som stört honom och trycket från klubben att han ska spela varje match är stort samt att omgärdats av olika transferrykten som till och med hans far har varit tvungen att gå ut och dementera. 
    Vi vet dock att Immobile är giftig, det var också han som nästan sköt Inter ut ur cupen med sitt ytterst sena mål. Personligen så tror jag att italienaren är huvudnyckeln till den här matchen och jag vet inte vad jag ska tillbedja - men för guds skull, låt målskyttet lossna nu när vi går in i den här intensiva fasen av säsongen. 

Spännande blir det även att se hur Simone Inzaghi kommer att formera sin backlinje. Väljer han återigen Patric framför spelare som Luiz Felipe och Bastos? Acerbi och Radu bör vara givna så här på förhand i trebacks-linjen. 
    Eftersom matchbilden på förhand är ganska oklar så känns detta som en öppen fråga. Just Patric i sin mittbacks-roll har varit extremt offensiv i dom matcherna han fått chansen. Det hör inte till ovanligheterna att spanjoren flera gånger per match överlappar sina kollegor ute till höger och sett till just dom här senaste matcherna så är det lätt att kröna honom till Serie A och Europas mest offensiva mittback. 
    Men vill Inzaghi lämna sådana ytor mot ett lag som Inter? Patric stod också för en tabbe senast mot Parma - som laget absolut inte kommer ha råd med i den här matchen. 

Triangeln Luis Alberto, Joaquin Correa och Felipe Caicedo har firat stora framgångar på slutet. Speciellt dom två förstnämnda verkar trivas extremt bra tillsammans. Dom väggspelar, kort-passar och flickar bollen till varandra på ett lekfullt sätt och rent allmänt ser det ut som att Correa kanske fått Luis Alberto att älska fotboll, en smula mer än vad han gjorde under hösten. 
    Just samspelet dem emellan kommer vara en annan nyckel till bollinnehav mot ett Inter som säkerligen kommer vara anfallsinriktade. 

Hur skall detta sluta då? Har Lazio en chans att ta med sig alla tre poäng hem till Rom och fortsätta jakten på lagen som befinner sig ovanför i tabellen? 
   Givetvis. Chansen finns alltid och laget har ju som sagt spelat upp sig på slutet. Låt oss nu hoppas på en match där spelarna kommer ut med maximal koncentration och beslutsamhet. 

Lazio bekantingen Stefan De Vrij meddelas missa matchen på grund av en skada han ådrog sig under landslagsuppehållet, vilket gör att deras backlinje försvagas en aning men även hoten på deras offensiva fasta situationer - där holländaren är giftig. Även före detta Romaspelaren Radja Nainggolan är osäker på spel och låt oss även hoppas på att Mauro Icardi och hans entourage fortsätter att skapa kaos ett tag till. 


En önskan på förhand: Att Correa kopierar Felipe Andersons succématch på den här arenan 2014 och gör två liknande mål. Tackar ödmjukast i förskott Joaquin.

Förmodad startelva:

—————-——-——-Strakosha———————————
——-————Patric——-Acerbi——-Radu——————-
——Marusic—Milinkovic—-Leiva—-Luis Alberto-—Lulic—
————————-Correa——Immobile————————

Återkommer med senaste nytt på söndag morgon. 

Matchstart: 20:30 Söndag 31 mars.

 

Christer Nordinchrister.nordin@live.se2019-03-28 10:44:36
Author

Fler artiklar om Lazio

SS Lazio Sweden Podcast - När Ingen Tycker Likadant, Vafan Betyder Det
SS Lazio Sweden Podcast - No Pedro No Party