Lagbanner
2019-09-25 21:00

Inter - Lazio

Inför Inter - Lazio: Immobile straffas?
Immobile kommer förmodligen petas av Inzaghi ikväll...

Inför Inter - Lazio: Immobile straffas?

Lazio kommer ikväll ställas mot värsta tänkbara motstånd - för stunden i Serie A.

Det är ett något stukat Lazio som kommer kliva in på Giuseppe Meazza Stadion ikväll. Efter att lagets skyttekung Ciro Immobile blivit vansinnig i helgen, efter att ha blivit utbytt lite väl tidigt, verkar det som att Inzaghi kommer bänka honom nu ikväll mot Inter.

Givetvis är det ett avbräck som heter duga med tanke på vilken form Caicedo visade mot Cluj. Det är säkert mycket som sker bakom kulisserna i Lazio just nu. Först var det Stefan Radu som mystiskt insjuknade och det meddelades att han inte skulle komma till spel. Konspirationsteorierna började genast spridas i sociala medier om att Radu och ledningen återigen råkat i luven på varandra. Och nu kommer alltså detta med Immobile. Ja, det är det gamla goda Lazio där inget förvånar.

Inter såg spöklikt bra ut senast i derbyt mot Milan. Särskilt imponerande var deras förmåga att hålla bollen över långa perioder. Milanspelarna såg snarast uppgivna ut i sina försök att återerövra bollen. Känslan är att detta kommer bli en svår nöt för Lazio att knäcka men inte är vi slagna på förhand?

I Radus frånvaro kliver Bastos in och får nog inrikta sig på att markera deras stora anfallare där framme, medan Luiz Felipe förhoppningsvis kommer hänga på Lautaro Martinez. Nämnda Caicedo ersätter Immobile om det nu blir så att Inzaghi väljer att straffa honom.

Förmodad startelva blir:

————————Strakosha————————-
——-Luiz Felipe——-Acerbi———Bastos——-
-Lazzari—-Milinkovic—Leiva—Luis Alberto—Lulic—
———————-Correa——Caicedo———————

*Texten är skriven på förmiddagen och senaste rapporterna gör gällande att Parolo och Jony kommer få starta istället för Leiva och Lulic.

Lazio kommer nog och ska nog inrikta sig på att slösa så lite energi som möjligt och satsa på kontringar med snabba Correa - han har ju gjort det förut på den här arenan och argentinarens akilleshäl har alltid varit matcher mot mer vardagligt motstånd. När det vankas stormatcher bjuder han gärna på det lilla extra och han kan vara skillnaden mellan vinst och förlust.

Det är också Lazios första riktiga prov för säsongen när man nu ställs mot ett lag av absolut toppklass - som dessutom tränas av en erkänt väldigt duktig tränare.

Matchstart 21:00

 

Christer Nordinchrister.nordin@live.se2019-09-25 17:48:00
Author

Fler artiklar om Lazio

SS Lazio Sweden Podcast - När Ingen Tycker Likadant, Vafan Betyder Det
SS Lazio Sweden Podcast - No Pedro No Party