Lagbanner
Catena Arena, 2020-10-10 15:15

Rögle - Örebro

Inför Juventus-Lazio

Inför Juventus-Lazio

Lazio reser till Turin i hopp om nya poäng.

Förra söndagen var en vacker fotbollsdag när Lazio tog emot Empoli i ett soligt Rom. Lazio vann matchen med 4-0 och laziali hade slutit upp mångfalt på arenan för att stötta laget. Men det största jublet kom dock när Maxi Lopez kvittering för Torino annonserades på tavlan. Efter slutsignalen stod det klart att Lazio slutligen hade gjort den sedan flera veckor omtalade ”sorpasson” och passerat Roma i tabellen. Pioli har nu tangerat Rossis och Maestrellis rekord med 8 segrar i rad. Sven-Göran Eriksson skymtar runt hörnet med sina nio. 

Dessvärre förde matchen mot Empoli med sig en del smolk i bägaren då viktiga duon De Vrij och Parolo fick utgå skadade och de kommer nu att missa matchen mot Juventus. Även assistmannen Cavanda från i söndags är avstängd. Detta för med sig att troligen Cana och Maurício bildar nytt mittbackspar.

Radu är troligen inte heller tillbaka från sin skada och Braafheid spås få spela på vänsterbacksplatsen då Pioli sägs vilja förstärka mittfältet och istället spela med en 433-formation med Lulic på mitten. Framåt sägs då Candreva inleda på bänken där Mauri och Anderson gör Klose sällskap på topp.

Juventus står mellan kvartsfinalerna mot Monaco och kommande vecka tar de sig an fransmännen på bortaplan. Juventus saknar flera viktiga spelare som Pogba och Asamoah. Pirlo lär dock spela för att komma i form efter sin skada. Padoin sägs spela istället för Lichtsteiner och Sturaro vikarierar troligen för Marchisio. På topp blir det antingen Llorente eller Matri som gör Tevez sällskap.

Frågan är vilken växel Pioli och Lazio väljer att lägga in på bortaplan mot Juventus? En alltför hög press kan komma att straffa sig tidigt, men Lazio skulle tabellmässigt må bra av att ta med sig poäng.

Probabili formazioni

JUVENTUS (4-3-1-2) - Buffon; Padoin, Barzagli, Bonucci, Evra; Vidal, Pirlo, Sturaro; Pereyra; Tevez, Llorente

LAZIO (4-2-3-1) - Marchetti; Basta, Cana, Mauricio, Braafheid; Cataldi, Biglia, Lulic; Felipe Anderson, Klose, Mauri
 

Arvid Larssonarvid.lazio@gmail.com@NeuBitter2015-04-17 22:44:24
Author

Fler artiklar om Lazio

SS Lazio Sweden Podcast - När Ingen Tycker Likadant, Vafan Betyder Det
SS Lazio Sweden Podcast - No Pedro No Party