Lagbanner
2021-03-06 20:45

Juventus - Lazio

Inför Juventus - Lazio

Inför Juventus - Lazio

Serie A:s 26:e omgång i helgen. Lazio åker norrut mot Turin och spelar mot Juventus på lördagen klockan 20:45.

Både Juventus och Lazio har spelat en match mindre. Juventus måste fortfarande spela matchen mot Napoli, medans Lazio skulle ha spelat mot Torino på Olimpico i tisdags. Inför morgondagens match ligger Juventus trea i tabellen, medans Lazio har 6 poäng mindre än Juventus och ligger på en sjunde plats med 43 tagna poäng.

Lazio
Luiz Felipe är fortsatt skadad. Radu har i veckan börjat träna igen, men kommer att vara tillgänglig igen först i matchen mot Crotone. Lazzari skadade sig i matchen mot Bologna förra veckan, vilket gör att Inzaghi kommer förmodligen att vilja spela med Marusic till höger i backlinjen. Marusic spelade till höger i trebackslinjen mot Bayern Munchen (under andra halvleken) och gjorde rätt bra ifrån sig där. På detta sätt skulle både Patric och Musacchio starta på bänken, och Hoedt skulle då kliva in i mitten av trebackslinjen med Acerbi till vänster.

Fares och Lulic har båda spelat till vänster under veckans träningsmatcher, men det finns alltså en möjlighet att Lulic kommer att flyttas till höger och då ta Lazzaris plats. En annorlunda laguppställning som kan dock enkelt ändras under matchens gång om Musacchio eller Patric skulle bytas in under matchen. Även Akpa Akpro har i veckan spelat på en annorlunda position, nämligen som yttermittfältare både till höger och till vänster.

Leiva, Milinkovic och Luis Alberto kommer alla tre starta. På topp kommer Correa att agera bredvid Ciro Immobile.

Inzaghis presskonferens
Inzaghi fick frågan under presskonferensen om det är en avgörande match mot Juventus. Inzaghi svarade att matchen kommer i ett bra skede, båda lagen har skadade spelare, och att det är en mycket viktig match, avgörande för tabelläget.

Inzaghi fick även frågan om hur laget mår i nuläget. Lazios tränare svarade att man visste att man var ett av de fem lagen som spelar för två CL platser. Vidare sa han att man började lite svagt, sedan återhämtade sig genom att vinna sex raka matcher. Efter det har man haft en lite tuffare period med förlust mot Inter, Bayern och Bologna. Denna vecka har man reflekterat över vad som gått snett i matchen mot Bologna och vad man måste bli bättre på.

Inzaghi fick även frågan om han är orolig över de få målen Lazio gjort hittills i säsongen. Han svarade att Lazio gjort mål i 18-19 raka matcher, och att man missade en straff mot Bologna. Mot Juventus måste Lazio spela den perfekta matchen.

Juventus
Juventus har som sagt 10 poäng mindre än Inter, med en match mindre spelad. Man är i final i italienska cupen, medans man i CL förlorade första mötet mot Porto med 2-1. 

Pirlo har som kollegan Inzaghi flera bekymmer när det kommer till att ta ut laget som ska spela mot Lazio. Frabotta är avstängd, medans Bentancur, Arthur, Dybala och Chiellini är skadade. Förmodligen kommer McKennie och Rabiot spela som innermittfältare, medans Bernardeschi och McKennie kommer att agera på varsin kant. Ronaldo och Morata kommer spela på topp.

Statistik
Statistiken nedan är från OPTA.

Juventus har förlorat två av de senaste sju matcher mot Lazio (4 vinster, 1 X). Det är lika många förluster som i de tidigare 29 matcher mellan lagen.

Första mötet slutade oavgjort (1-1). Nu har Lazio chansen att för första gången sedan säsongen 2005/2006 spela en säsong utan att förlora mot Juventus.

Sedan säsongen 2014/2015 har Juventus hållit nollan 4 gånger mot Lazio på hemmaplan (under samma period har Juventus endast gjort bättre mot Inter och Roma (5 matcher)).

Juventus har hållit nollan i fem av de senaste sju matcher, och har endast släppt in två mål under perioden. Det är lika många clean sheets som under de senaste 28 matcher i Serie A.

Lazio har förlorat de senaste två bortamatcher (mot Inter och Bologna). Lazio har inte förlorat tre raka bortamatcher sedan 2015, med Pioli på bänken.

Lazio är laget som i procent har släppt in flest mål under första halvleken (59% av målen).

Ronaldo har gjort fem mål på fem matcher mot Lazio.

Immobile har gjort tre mål mot Juventus på Allianz Stadium. endast Icardi och Ilicic har gjort lika många mål som motståndare.

Kommentar
Viktig match imorgon, då man vid förlust riskerar att halka lite efter de andra lagen i kampen om CL. Det är dock fortfarande många matcher kvar. Efter matchen mot Juventus har Lazio på pappret en rad enklare matcher, fram till matchen i Napoli den 21:a april. En förlust mot Juventus är okej, men man har inte råd att förlora många flera poäng mot sämre motstånd

Niklasniklas.tellini@gmail.com2021-03-05 19:52:00
Author

Fler artiklar om Lazio

SS Lazio Sweden Podcast - När Ingen Tycker Likadant, Vafan Betyder Det
SS Lazio Sweden Podcast - No Pedro No Party