Lagbanner
Stadio Olimpico, 2022-01-22 20:45

Lazio - Atalanta

Inför Lazio - Atalanta

Inför Lazio - Atalanta

Under morgonen bekräftades det att Atalanta kunde åka till Rom och gästa Olimpico i kvällens match mot Lazio.

Big match på Olimpico där Sarri möter Gasperini. I potten är det viktiga poäng för båda lagen.

Lazio vill närma sig en Champions League placering, Atalanta vill stärka deras fjärde plats och jaga Napoli på tredje platsen. Sarri uttalade sig om matchen så här "Laget börjar växa, vi har tagit hem 10 poäng de senaste 5 matcherna. Det är ett bra snitt. Vi spelar mot ett mycket bra lag, felmarginalen minskar avsevärt. Vi jagar en kontinuitet, nästa två/tre matcher kommer betyda mycket".

Lazio
Pedro är skadad och kommer förmodligen vara borta en månad, Zaccagni är också återigen skadad men han kommer förmofligen vara tillgänglig igen redan nästa vecka. Cataldi är avstängd, vilket innebär att Leiva kommer starta i mitten. Moro kommer starta på topp tillsammans med Ciro och Felipe Anderson. Luiz Felipe och Patric kommer bilda mittbacksparet.

Atalanta
Laget från Bergamo har flera spelare borta på grund av skada och/eller Covid-19. Gasperini får klara sig utan Hateboer, Ilicic, Zapata, Gosens, Malinovsky, Toloi och Maehle. Atalanta sitter dock på en mycket bred trupp och kan ändå ställa upp med ett på pappret bra lag. Pasalic, Pessina och Muriel kommer spela på topp.

Statistik
Lite statistik inför matchen, tagen från OPTA.

Atalanta har gjort mål i alla de senaste elva matcherna i Serie A mot Lazio. Å andra sidan har Lazio inte lyckas hålla nollan i flera matcher endast mot Juventus (18 matcher).

Efter att ha vunnit 3 raka hemmamatcher mot Atalanta mellan 2014 och 2017 har nu Lazio endast tagit hem 2 poäng på de senaste 4 matcherna. Man måste titta tillbaka till 1991 för att hitta ett sämre resultat, då Lazio spelare sju matcher mot Atalanta utan att vinna.

Lazio har gjort 10 mål på de senaste tre hemmamatcher i Serie A (4 mot Udinese, 3 mot Genoa och 3 mot Empoli), senast Lazio spelade flera matcher i rad dör man lyckades göra minst 2 mål var 2019, 6 stycken. 

Atalanta har inte gjort mål i två av de senaste tre matcher i Serie A, senast mot Inter. Det är lika många som i de trettio tidigare matcher, och har inte spelat två matcher utan att göra mål sedan november 2020.

Om man inte räknar med straffar är Atalanta enda laget att inte gjort mål än från/i samband med en frisparkar eller i samband med en hörna.

 

Niklasniklas.tellini@gmail.com2022-01-22 12:18:13
Author

Fler artiklar om Lazio

SS Lazio Sweden Podcast - När Ingen Tycker Likadant, Vafan Betyder Det
SS Lazio Sweden Podcast - No Pedro No Party