Lagbanner
2019-10-19 15:00

Lazio - Atalanta

Inför Lazio - Atalanta: Äntligen Serie A igen
Sergej har haft ont i en tand under landslagsuppehållet....

Inför Lazio - Atalanta: Äntligen Serie A igen

Landslagsuppehållen börjar verkligen ta på en varje år just vid den här tiden. Man hinner liksom komma in i en rytm med ligafotbollen på helgerna, Cup-matcher på vardagarna eller varför inte en ligaomgång? Men nej, när man börjar bygga upp en kontinuitet så vips - då är det uppehåll. Och när det väl sker så får man sitta på tårna och bekymra sig över hur formen på laget kommer vara när ligan drar igång igen? Kommer någon nyckelspelare skada sig?

Men nog om det. I eftermiddag drar alltså Serie A igång igen och tur för alla så är det Lazio - Atalanta som sparkar igång omgången.

Veckan har annars präglats av rasistanklagelser mot Laziofansen, Claudio Lotitos uttalanden om att han gett Inzaghi en Ferrari till trupp och att legendaren Miroslav Klose sagt att han har svårt att se biancoceleste kvalificera sig till Champions League den här säsongen. Tillsist kände sig väl Simone Inzaghi manad att svara, vilket han gjorde på presskonferensen igår inför just den här matchen. Han menade på att han gjort ett bra jobb och att han aldrig skulle byta Coppa Italia vinsten 2019 mot Champions League kvalifikation. Jag undrar om Lotito håller med?

Men om vi lämnar såpoperan och fokuserar på själva matchen som ska spelas, så kan vi konstatera att Duvan Zapata - som varit en av Serie A:s formstarkaste spelare nu på slutet skadade sig just på landslagsuppehållet. Han kommer således missa matchen vilket får anses vara ett väldigt stort avbräck för ett Atalanta som gått som tåget i Serie A.

Som tåget i Serie A, ja, men i Champions League har laget inte fått ut någonting av sin kapacitet och för tillfället går man en sorts kräftgång där med två raka förluster.

Lazio förväntas ställa upp som Lazio alltid ställer upp under Simone Inzaghi. En 3-5-2 uppställning med Correa och Immobile som spjutspetsar. Nu har snacket gått om att argentinaren kanske missar matchen på grund av skada. Detta får ses som ett avbräck då Correa brukar växa i matcher av lite större dignitet men samtidigt så har avsluten på senare tid kostat Lazio poäng.

Jag tror på en ganska tillknäppt match, tvärt emot andra bedömare. Jag tror inte Inzaghi vill riskera att Atalanta kommer med fart efter en överdriven offensiv av Lazio. Vad gäller vinstchanserna så ser jag dom som jämnstora för båda lagen.


Matchstart är 15:00

Christer Nordinchrister.nordin@live.se2019-10-19 08:41:32
Author

Fler artiklar om Lazio

SS Lazio Sweden Podcast - När Ingen Tycker Likadant, Vafan Betyder Det
SS Lazio Sweden Podcast - No Pedro No Party