Lagbanner
2021-02-23 21:00

Lazio - Bayern München

Inför Lazio - Bayern Munchen

Inför Lazio - Bayern Munchen

The main event. Die Meister. Die Besten. Les grandes équipes. The champions.

Champions League återvänder till Olimpico, där Lazio imorgon kommer att spela mot Bayern Munchen. Efter en väntan på tjugo år kommer Inzaghis Lazio att spela en match i åttondelsfinal i Champions League igen. Senast Lazio tog sig förbi gruppen var säsongen 2000/2001, då hamnade Lazio bakom Arsenal i gruppen (trots lika många poäng) och slog ut Shaktar Donetsk och Sparta Prag. 

Lazio
Efter sex raka vinster i Serie A förlorade man mot Inter för två söndagar sedan. Lazio var dock direkt tillbaka på vinnarspåret när man i lördags lyckades vinna mot Sampdoria hemma på Olimpico med 1-0 tack vare målet av Luis Alberto.

Jämfört med matchen mot Sampdoria kommer Inzaghi att kunna räkna med Lazzari som var avstängd i helgen. Luiz Felipe är som bekant skadad, Radu opererades förra veckan och kommer dessvärre inte kunna spela imorgon. Det innebär att Musacchio, Acerbi och Patric kommer att bilda mittbackslinjen framför Reina. Lazzari och Marusic kommer att agera på varsin kant, med Marusic som då får flytta sig till vänster. I mitten kommer Leiva, Alberto och Milinkovic spela. På topp kommer Correa göra sällskap åt Lazios skyttekung Ciro Immobile.

Inzaghi uttalade sig under morgonen och påpekade bland annat att senast Lazio spelade en åttondelsfinal i Champions League så var han spelare. Han menade att en match av denna kaliber är resultatet av fem år av hårt arbete med en fantastisk grupp. Lazio kommer spela matchen med medvetenhet och ödmjukhet. 

Utöver det sa Inzaghi att man kommer försöka få med sig ett så bra resultat som möjligt inför returen i Tyskland. Bayern Munchen är i princip omöjliga att vinna över, men att Lazio varit underdog förut och ändå försökt spela sin fotboll. Vidare påpekade han att Lazio aldrig spelat en åttondelsfinal tidigare (då han varit tränare) men att man spelat en kvartsfinal i Europa League och flera finaler.

Bayern Munchen
Champions League regerande mästarna Bayern Munchen leder just nu Bundesliga. Man har samlat ihop 49 poäng på 22 spelade matcher. Det är dock endast två poäng ner till Leipzig. Bayern har endast plockat en poäng de senaste två matcherna, då man förlorade senast mot Frankfurt och spelade oavgjort mot Arminia omgången innan. 

Tränaren Flick får räkna med en hel del skadade spelare till matchen mot Lazio, bland annat Costa och Muller. Förmodligen kommer Bayerns anfall att bestå av Sane, Musiala, Coman och Lewandowski.

Statistik
Matchen imorgon kommer att vara första matchen i officiella sammanhang mellan Lazio och Bayern. Mot tyska lag i Champions League har Lazio endast förlorat en match av sex stycken, och har aldrig förlorat på hemmaplan.

Bayern Munchen har inte förlorat mot italienska lag på de senaste fem bortamatcher. Bayern har spelat på Olimpico två gånger, det har gjorts tretton mål inklusive en 7-1 vinst mot Roma i oktober 2014 ( :D )

Lazio har gjort minst ett mål och släppt in minst ett mål i alla de senaste tolv matcher i Champions League, vilktet är ett rekord i turneringen.

Kommentar
En historisk match för Lazio imorgon kväll.

Bayern Munchen är utan tvekan favoriter till att ta sig vidare till kvartsfinal. Vi alla vet dock att Lazio kan spela en otroligt fin fotboll. Det gäller imorgon att vara medvetna om att Bayern är det bästa laget och att spela extremt fokuserade framförallt defensivt, då Bayern sällan behöver mer än en chans för att göra mål och i Champions League kan varje misstag kosta dyrt.

Men jag tror absolut att Lazio kan ställa till det för Bayerns försvar, speciellt nu när Bayern släppt in fem mål på två matcher. Första minuterna kommer nog vara extremt viktiga, det gäller att tagga till och fokusera från start.

Non mollare mai.
 

Niklasniklas.tellini@gmail.com2021-02-22 23:07:50
Author

Fler artiklar om Lazio

SS Lazio Sweden Podcast - När Ingen Tycker Likadant, Vafan Betyder Det
SS Lazio Sweden Podcast - No Pedro No Party