Lagbanner
2021-04-18 15:00

Lazio - Benevento

Inför Lazio - Benevento

Inför Lazio - Benevento

I dagens måstematch tar Lazio emot Benevento. Avspark klockan 15:00 på Olimpico.

Historik

Lazio har varit obesegrade i lagens tre senaste möten, med två vinster och ett oavgjort. När lagen senast möttes slutade matchen mållös. Immobile är spelaren som haft bäst poängskörd när lagen mötts. Han har gjort mål i varje match och har totalt lyckats med fyra mål och två assist.

Nuvarande form

Förra veckan stod Lazio för en dominant insats mot Verona och höll sig kvar i kampen om en Champions Lague-plats. Benevento förlorade mot Sassuolo med 1-0 i en match där Sassuolo hade bollinnehavet. Troligtvis hade bortalaget vunnit med större siffror om man förvaltat sina chanser. Bortsett från lagets svårighet med att hålla nollan har Benevento haft problem med målskörden och lagets meste poänggörare är Gianluca Caprari med fem mål och fem assist. För andra matchen i rad vikarierar Massimiliano Farris för Inzaghi, som fortsatt återhämtar sig från sjukdom i Covid-19.

Lazio spelade en trygg fotboll mot Verona även om segermålet satt långt inne. Backlinjen såg tryggare ut än på länge med vikarien Marusic på högersidan. Med sin säkerhet i närdueller och inte minst tydliga snabbhet gentemot Acerbi och Radu var han ett starkt komplement i backlinjen.

Det finns en växande förväntan på att Immobile återigen ska göra mål. Han leder fortfarande den interna skytteligan med 14 mål, men har inte nätat i Lazio på två månader. Istället är lagets just nu hetaste spelare Milinkovic-Savic som med sin mångsidighet är med i omställning och avslut. Kan han även idag bli matchens spelare?

Förväntad startelva

Reina; Marusic, Acerbi, Radu; Lazzari, Milinkovic-Savic, Leiva, Luis Alberto, Fares; Correa, Immobile

Skadad: Luiz Felipe
Avstängd:  Caicedo

Tippat resultat

3-0

Michael Norberg Tot2021-04-18 11:50:25
Author

Fler artiklar om Lazio

SS Lazio Sweden Podcast - När Ingen Tycker Likadant, Vafan Betyder Det
SS Lazio Sweden Podcast - No Pedro No Party