Lagbanner
2020-10-24 20:45

Lazio - Bologna

Inför Lazio - Bologna

Inför Lazio - Bologna

Ikväll tar Lazio emot Bologna i Rom och två lag som hittills presterat dåligt i ligan ska göra upp om tre viktiga poäng. För Lazio är detta en måstematch om man ska kunna haka i kampen om Champions League-platsen. Dessutom möter Simone Inzaghi sin äldre kollega, föredetta lagkamrat och tillika Lazio-ikonen Sinisa Mihajlovic.

Sinisa Mihajlovic har i år både friskförklarats från cancer och covid-19 och de få åskådare som är på plats kommer att möta honom med de sedvanliga varma appplåderna. Jag tror att matcher mot Lazio på Olimpico är speciella för Mihajlovic och att han drömmer om att en dag få komma tillbaks och leda klubben till framgång. Därför är det också idag extra viktigt att hans Bologna spelar en fin fotboll vilket kan så ett frö  i Lotitos framtidsplaner om Inzaghi av något skäl lämnar i framtiden. 

Förväntad matchbild

Veckans vinst visar att Lazio är mer än en "one hit wonder". Fjolårets succé handlade om Inzaghis förmåga att träna sina spelare mentalt och en lärdom från att gå från pinsam torsk till bragd på ett par dagar är att det mentala är avgörande för framgång. Om laget lyckas hålla fokus och vinnarmentaliteten från matchen mot Dortmund tror jag att vi kan förvänta oss en matchbild där Lazio tar kommando och går på anfall. Bologna kommer att försöka straffa Lazio med kontring och den avgörande faktorn för att Bologna ska kunna ta poäng är att man får ordning på ett haltande försvarsspel. 

Förväntad startelva

Inför matchen råder det främst tvivel om huvuvida SMS, Luiz Felipe och Lazzari ska kunna spela på grund av skador, förutom Radu och Lulic. Jag tror därför att Inzaghi kommer att ställa upp följande:

Reina
Patric-Acerbi-Hoedt
Marusic-Akpa Akbro-Leiva-Luis Alberto-Fares
Immobile-Muriqi

Tippat slutresultat

2-1

Michael Norberg Tot2020-10-24 13:44:04
Author

Fler artiklar om Lazio

SS Lazio Sweden Podcast - När Ingen Tycker Likadant, Vafan Betyder Det
SS Lazio Sweden Podcast - No Pedro No Party