Lagbanner
Inför Lazio-Bologna: Fokus på fel match?
Ska vi få se jubel på Olimpico igen?

Inför Lazio-Bologna: Fokus på fel match?

Den ack så efterlängtade Serie A-premiären är äntligen här och för Lazios del väntar besök från Emilia-Romagna. Men frågan är om en ligapremiär någonsin varit så ”ointressant” som den här?

Ända sedan slutsignalen på San Paolo i Neapel mellan Napoli och Lazio så har man gått och längtat efter dagen med stort D. Dagen då Lazio återigen ska ta på sig sina ljusblå tröjor, kliva ut framför en kokande curva och spela sin vackraste fotboll. Tre månader har passerat sedan den magiska kvällen på San Paolo. Längtan efter att få se Lazio spela är lika stor som vanligt, men det är inte ligapremiären man längtar till. Det är istället Bayer Leverkusen och den tyska augustivärmen som har tagit ens hjärna som gisslan. Förhoppningsvis har Piolis manskap bättre psyke än vad vi supportrar har.

Lazio
Med seriepremiären mindre än ett dygn borta ser skadeläget bra ut och truppmässigt kan Stefano Pioli vända och vrida hur han än vill och ändå skaka fram en elva som bara ska ta tre poäng mot Bologna. Och enligt flera medieuppgifter är det just rotation som gäller hos Lazio, men än så länge är det oklart om det ens kommer roteras, vilka som får börja på bänken och vilka som får äran att spela från start i premiären.

Å ena sidan talas det om Kishna istället för Candreva, å andra talas det om Cataldi istället för Biglia. För Lazios del ska det bara bli tre poäng om man vill ha en chans att återupprepa det man åstadkom förra säsongen. Segern senaste mot Bayer Leverkusen satt hårt inne, men man märkte onekligen hur mycket den betydde för spelarna och supportrarna. Nu får vi hoppas att den matchen inte satte för djupa spår på spelarnas fysik. Om jag var i Piolis skor skulle jag spela med samma elva som väntas starta på onsdag, enbart för att få laget mer samspelt och så väl förberett som möjligt.

Bologna
Bolognas mercato har kanske inte varit den mest imponerande men man lyckades knyta till sig Antonio Mirante från konkurrenten Parma, samt Emil Krafth från Helsingborg. I övrigt har Mattia Destros eventuella övergång till Bologna varit en lång följetong och det känns som att Bologna behöver mer spets både i anfallet och på mittfältet om det ska bli en topp-15-placering.

Men alla ljusblå supportrar vet att Bologna kan ställa till det rejält och faktum är att Lazio haft problem mot laget men då främst på bortaplan. På hemmaplan har det inte varit några större bekymmer de senaste mötena lagen emellan.

TV: Rättigheterna till ligamatcherna är inte köpta än. Inrikta er på stream.
Tid: 20:45
Plats: Stadio Olimpico, Rom.

Förmodade startelvor publiceras inte den här gången då undertecknad hittade för många olika uppgifter om elvorna.

Jozo Glavasglavas.jozo@gmail.com2015-08-22 00:31:53
Author

Fler artiklar om Lazio

SS Lazio Sweden Podcast - När Ingen Tycker Likadant, Vafan Betyder Det
SS Lazio Sweden Podcast - No Pedro No Party