Lagbanner
2020-02-29 15:00

Lazio - Bologna
2 - 0

Inför Lazio - Bologna: Sätter Lazio press på Juventus & Inter?
För 20 år sedan vann dom en scudetto ihop, i Lazio.

Inför Lazio - Bologna: Sätter Lazio press på Juventus & Inter?

Coronapaniken är total i Italien och världen just nu. Matcher i Serie A kommer under helgen att spelas inför tomma läktare som en följd av den senaste tidens utbrott men så vitt jag vet så kommer inte Lazios match imorgon påverkas och publiken - iallafall från Rom - är välkomna till arenan för att hjälpa sitt Lazio.

Ja minsann, det råder panik och diverse mediehus har just nu högsäsong i att tävla om dom mest dramatiska rubriksättningarna om viruset från Kina. Italien är det land som drabbats hårdast av Coronaviruset i Europa och det har lett till ett flertal dödsfall. Utbrottet har sitt epicentrum i norra delen av landet och det är också där som matcherna kommer spelas inför tomma läktare. Jag såg en intervju med en gammal italiensk farbror som var förbannad över att pastan var slut i den lokala butiken och han menade på att det inte ens rådde en sådan här panik när andra världskriget bröt ut.

Som jag förstår det har cirka 80 000 människor drabbats av viruset sedan utbrottet i Wuhan för några månader sedan - i hela världen. I Sverige har vi 7 konstaterade fall och läser man tidningarna så kan man lätt få uppfattningen om att domedagen är här i Sverige. Med all respekt för det här viruset och dom som drabbats av det så måste jag ändå ställa mig frågande till denna panik och mediacirkus som råder i Sverige? Bara i Sverige drabbas cirka 60 000 människor varje år av cancer, det om något bör väl vara närmare domedagen än detta Coronavirus? Men jag förstår att degen ska in och att det genererar mer klick att basunera ut att 7 stycken av Sveriges över 10 miljoner invånare drabbats av viruset än att skriva saker som att det är 33% chans att du själv drabbas av cancer under din livstid. Antal cancerfall har dessutom mer än fördubblats på 30 år. Med statistiken i ryggen kan man konstatera att bara under gårdagen och idag har kanske så många som 360 personer fått beskedet ingen vill ha. Jag skulle vilja påstå att den mediala cirkusen och paniken borde ligga på den sjukdomen istället, men det är bara min åsikt. 

Givetvis ska alla länder, sportevenemang och medborgare göra sitt yttersta för att minimera en spridning av ett virus men kontrasterna alltså…

Men nog om det, nu ska vi prata om Lazio och Bologna som inleder Serie A omgången imorgon eftermiddag. Lazio kommer till matchen som stora favoriter efter att förra helgen återigen gått segrande ur en nagelbitare till match, denna gång mot Genoa. Hemmasonen Danilo Cataldis frisparksmål var inte lika snyggt som den baljan han hängde mot Juventus i december men ack så viktigt. Lazio hakar på Juventus i toppen och har imorgon chansen att sätta ordentlig press på både Juventus och Inter som hägrar där bakom. Tar Lazio en komfortabel seger mot Sinisa Mihajlovic lag så måste Juventus gå ut och bara vinna mot Inter - samtidigt som Milanoklubben absolut inte har råd att förlora för att se sig frånåkta av både Lazio och Juventus.

Bologna har verkligen fått en nystart sedan Sinisa Mihajlovic tog över klubben förra säsongen. Man gick från att vara helt under ytan till ett charmigt lag som aldrig gav upp. Sinisa lyckades verkligen gjuta in mod och grinta i spelarna efter det att Simone Inzaghis storebror Filippo totalt misslyckats i sin roll som tränare i Bologna. Jag minns särskilt matchen för ett år sedan då Bologna gästade Olimpico - det var en svängig match in i det sista och jag tvivlar inte en sekund på att Bologna kan skada Lazio även i år om inte hemmalaget kommer fokuserade och taggade från minut 1.

Tyvärr får Lazio klara sig utan viktige Francesco Acerbi som kommer saknas på grund av skada. Sedan tidigare är även lagkaptenen Senad Lulic långtidsskadad och både Sergej Milinkovic-Savic och Ciro Immobile har haft lite problem i veckan. Roligare är det att Joaquin Correa verkar vara helt återställd efter sitt skadeuppehåll och argentinaren kommer förmodligen starta matchen. Låt oss hoppas att han snabbt hittar formen han hade innan skadorna började spöka.

Jag tror att vi, trots coronavirus, kommer att få se en enorm publik som tar sig till Olimpico för att bära fram Lazio till 3 nya poäng. Ciro Immobile kommer säkerligen att smälla in sitt 28:de mål och vi Laziofans kommer att få sitta och gnugga händerna på söndagskvällen när Derby D’Italia avgörs.


Matchstart 15:00 Lördag den 29 februari

Förmodad startelva (3-5-2): Strakosha, Patric, Luiz Felipe, Radu, Lazzari, Sergej, Leiva, Luis Alberto, Jony, Correa, Immobile

Tips: 4-1

Christer Nordinchrister.nordin@live.se2020-02-28 21:29:00
Author

Fler artiklar om Lazio

SS Lazio Sweden Podcast - När Ingen Tycker Likadant, Vafan Betyder Det
SS Lazio Sweden Podcast - No Pedro No Party