Lagbanner
Stadio Olimpico, 2021-09-19 18:00

Lazio - Cagliari

Inför Lazio - Cagliari

Inför Lazio - Cagliari

Cagliari gästar Olimpico på söndagen i Serie A:s fjärde omgång. Avspark klockan 18:00.

Efter två raka förluster, mot Milan i Serie A förra helgen och mot Galatasaray i torsdags har nu Lazio chansen att ta hem tre poäng när öborna gästar Olimpico. Cagliari som sparkat Semplici och valt Mazzarri som ersättare.

Sarri inför matchen
Sarri uttalade sig under gårdagen angående matchen ikväll.

Jag förväntar sig en svår match då Cagliari just bytt tränare och har en trupp som på pappret ska ha mer poäng än vad de lyckats samla ihop i den här inledande delen av säsongen.

Lazio har två yttrar som är vana att spela längre upp på banan, samt att de tre mittfältarna är vada vid 1 1/2 anfallare på plan. Många tror att man måste springa mycket för att pressa, men är laget kort så behöver det inte vara sant. Mot Milan löpte Lazio mer är motståndarna, men intrycket var inte alls så.

Basic är van att spela i en mer offensiv roll, jag vill att han ska ha en mer defensiv sådan. Det tar lite längre tid när man inte är van vid Serie A och måste lära sig Serie A och språket.


Förmodad elva
Reina kommer återigen synas i målet. Lazzari eller Marusic kommer at högra kanten, på mittfältet kan Leiva få vila och då finns det en chans att Escalante startar. Zaccagni kommer förmodligen starta på bänken och på topp kommer vi se Pedro, Anderson och Ciro.

Statistik
Lazio har inte förlorat en enda match av de senaste 14 matcherna mot Cagliari, och har i snitt gjort 2.3 mål per match.

Lazio har vunnti de senaste tio hemmamatcherna mot Cagliari, endast mot Triestina (16) mellan 1935 och 1954 har man en längre svit. 

Lazio är det lag som hittilss har störst andel skott på mål (73%) samt mål (23%).

Cagliari är ett av de tre lagen Ciro har gjort minst 10 mål mot. Mot Samp har han gjort 12 och mot Genoa 11. 

Niklasniklas.tellini@gmail.com2021-09-19 11:05:53
Author

Fler artiklar om Lazio

SS Lazio Sweden Podcast - När Ingen Tycker Likadant, Vafan Betyder Det
SS Lazio Sweden Podcast - No Pedro No Party