Lagbanner
2020-07-23 21:45

Lazio - Cagliari

inför Lazio - Cagliari: En bra chans att säkra fjärdeplatsen
Hoppas att inte Patric är på bettet ikväll...

inför Lazio - Cagliari: En bra chans att säkra fjärdeplatsen

Efter förlusten mot Juventus i måndags är det återigen dags för Lazio att försöka säkra platsen till Champions League, en seger mot Cagliari är allt som behövs.

Cagliari var ju annars ett av dom stora utropstecknen under den här säsongen. Hänförda av återvändaren Radja Nainggolan spelade man en fin fotboll och gjorde livet surt för dom flesta lagen som man mötte. Jag vet inte hur lång deras svit av förlustfria matcher var innan man ställdes mot Lazio i mitten av säsongen? Men det jag vet att den matchen kommer man enbart ihåg på grund av den otroliga vändningen Lazio stod för. 

Lazio stod inför en förlust när man på tilläggstid lyckades både kvittera och vända matchen genom Caicedos nick i det absoluta slutskedet. Sedan den matchen har inte Cagliari lyckats hämta sig igen och man harvar i mitten av tabellen. Helt utan chans på en Europacup-plats och på tryggt avstånd från nedflyttningsstrecket. 

Således kan man säga att Lazio bör vara det mer motiverade laget, då man har chansen på att avsluta säsongen ikväll och låta pressen, tröttheten och allt vad det nu är, rinna av axlarna. Men det är sällan så enkelt med Lazio. På ett eller annat vis lyckas man alltid krångla till det för sig, hamna i formsvackor och drabbas av skador när det drar ihop sig till något viktigt. Den här sommaren är inget annorlunda just i den aspekten, även om det är en unik situation.

Skadeläget är som det är och startelvan av startelvan mot Juventus kommer nog merparten av spelarna att starta igen med undantag för Bastos och Djavan Anderson. Dessa förväntas ersättas av en återkommande Patric efter hans avstängning efter bit-attacken (!) och vänsterkanten kommer den allt mer oduglige spanjoren Jony ta hand om. 

Låt oss hoppas på att Lazio gör processen kort med Cagliari, kan man önska sig 4-0 i halvtid? 

Matchstart är sena 21:45.  

Christer Nordinchrister.nordin@live.se2020-07-23 19:15:43
Author

Fler artiklar om Lazio

SS Lazio Sweden Podcast - När Ingen Tycker Likadant, Vafan Betyder Det
SS Lazio Sweden Podcast - No Pedro No Party