Lagbanner
2019-04-20 15:00

Lazio - Chievo

Inför Lazio - Chievo: Kan Chievo sätta krokben?
Luis Alberto ska låsa upp Chievo...

Inför Lazio - Chievo: Kan Chievo sätta krokben?

Efter den bitterljuva segern mot Udinese i hängmatchen i onsdags är det dags för Lazio att ta sig an dom inte längre så flygande åsnorna från Verona under självaste Påskafton.

Nej som sagt, när man pratar om Lazios säsong hittills så kan man konstatera att det varit en bergochdalbana - det kan man inte säga om Chievo. Åsnorna startade säsongen med 3 minus poäng men det skulle visa sig att det kanske var deras minsta problem. Man har endast mäktat med att vinna en endaste match på hela säsongen vilket här högst anmärkningsvärt för ett lag i Serie A. Säsongen startade alltså i uppförsbacke och man har inte lyckats ta sig upp ens en meter.

I den här matchen räknas enbart seger för hemmalaget. Det finns inga marginaler, ursäkter eller misstag som kan rättfärdiga att den här matchen slutar på något annat sätt än hemmaseger. Visst, det finns inga lätta matcher i Serie A - så brukar det iaf heta och diverse experter brukar använda det som ett uttryck när t.ex. Juventus går på en mina borta mot Sampdoria eller liknande.

Patric fick återigen förtroendet i backlinjen i veckan och verkar vara påtänkt som startspelare även imorgon. Jag börjar faktiskt sakna ord för detta vid det här laget. Det finns inte ett lag i Europa som aspirerar på Champions League platser där den fladdriga spanjoren ens skulle vara påtänkt som en mittback, i en startelva. Men Lazio är Lazio och Simone Inzaghi är tjurskallig.

Luiz Felipe måste tycka det är en ynnest att få se sig petad av Patric i match efter match. Rotation? Nej, kom inte ens med det snacket. T.ex. Acerbi och Stefan Radu roteras aldrig - så länge dom är friska och det var länge sedan den unga brassen nu var skadad. Han ska spela varenda minut och utvecklas i den takt han utvecklas, för utvecklas på bänken gör han inte.

Här har Lazio ett riktigt ämne, en riktig försvarstalang, närapå uppgrävd ur ett hål i marken av Igli Tare som den ädlaste diamanten du kan hitta. Och när det börjar ryktas om att Tottenham visar intresse för honom, ja då känner jag kalla kårar längs ryggraden. Hur ska han motivera att inte lämna Lazio under Simone Inzaghi? Det är nästan, bara nästan så att hela situationen är lite komisk och skulle med all säkerhet inte ske i en annan klubb.

Annars är allt som vanligt i Lazio sedan i onsdags med enda skillnaden att spanjoren Luis Alberto nu sonat sin avstängning efter det gula kortet mot Milan för en vecka sedan. Han kommer med all sannolikhet att starta matchen och förväntas vara den som låser upp ett lågt stående, redan nedflyttningsklara Chievo.

Ciro Immobile föll tillbaka in i sin formsvacka i onsdags och lyckades inte uträtta något av egentligt värde förutom framspelningen till partnern Felipe Caicedos 1-0 mål. Men det är inte den Ciro vi är vana vid och vill se. Vi vill se dom där perfekt tajmade löpningarna och dom skoningslösa avsluten som i absolut värsta fall - träffar ribban eller stolpen. Han måste hitta formen och nu kommer jag på mig själv om att jag suttit här i två månader och tjatat om detta. Vad fan har jag fått tillbaka? Jo, 2-3 straffmål och några assister. Tacksam? Ja. Nöjd? Absolut inte.

Det absolut bästa påskägget för oss Laziales skulle nog vara om Ciro med besked stänker in 3-4 mål imorgon.

Nu säger jag Godnatt, Glad Påsk och Forza Lazio.

Christer Nordinchrister.nordin@live.se2019-04-19 21:29:36
Author

Fler artiklar om Lazio

SS Lazio Sweden Podcast - När Ingen Tycker Likadant, Vafan Betyder Det
SS Lazio Sweden Podcast - No Pedro No Party