Lagbanner
2021-03-12 15:00

Lazio - Crotone

Inför Lazio - Crotone

Inför Lazio - Crotone

Serie A:s 27:e omgång inleds redan idag klockan 15:00 då Lazio möter Crotone på Olimpico.

Anledningen till att Lazio spelar på fredagen är att matchen mot Bayern i Champions League väntar nästa vecka. Anledningen till att avsparken är redan klockan 15:00 är att rugbymatchen mellan Italien och Wales spelas på lördagen på Olimpico, att Lazio spelar redan klockan 15:00 medför att det finns längre tid att förbereda inför rugbymatchen.

Lazio befinner sig just nu på en 7:e plats, fyra poäng bakom Napoli. En fjärdeplats är i dagsläget 7 poäng ifrån, dock har Lazio (och Napoli) spelat en match mindre. Lazio har vunnit två och förlorat tre av de senaste fem matcher. Förlusten mot Juventus på bortaplan i lördags innebar att Lazio förlorat tre raka bortamatcher efter förlusterna mot Inter och Bologna. Crotone befinner sig på sista platsen i tabellen, sju poäng under strecket. Senast lyckades dock Crotone vinna mot Torino med 4-2 på hemmaplan.

Lazio
Det är förbjudet nu att tänka på Champions League matchen nästa vecka. Fokus måste ligga på matchen mot Crotone, Lazio har inte råd att tappa ytterligare poäng i racet om en plats i Champions League. "Vi har analyserat våra misstag. Det är en lite svårare period vi går igenom just nu, vi måste vinna igen. Det kommer inte vara enkelt, jag vill se det riktiga Lazio" sa Inzaghi under presskonferensen. 

Luiz Felipe är fortsatt skadad, Lazzari också. Radu är tillbaka, och Inzaghi kommer att vilja starta med honom direkt. Det innebär att Acerbi kommer flyttas tillbaka till mitten, och Patric kommer att agera till höger. Marusic och Fares kommer att ta varsin kant, medans Leivas, Milinkovic och Luis Alberto kommer att agera i mitten. Correa kommer göra Ciro sällskap på topp.

Värt att notera är att Radu kommer spela match nummer 399 för Lazio (totalt) och är endast 3 matcher ifrån Favalli med totalt 401 matcher i Lazio.

Crotone
Tränaren Cosmi är avstängd, laget kommer att coachas av Tardioli. Cigarini och Benali kommer missa matchen mot Lazio, annars så har inte Crotone några större skadebekymmer. "Lazio är ett lag med mycket duktiga spelare. Vi måste försöka göra det svårt för dem att ta tre poäng. Vi måste vara extra uppmärksamma på Immobile" sa Tardioli under presskonferensen. 

Statistik
Om man endast räknar med andra halva av säsongen. har Crotone aldrig förlorat mot Lazio (vinst 2017 och X 2018).

Lazio har vunnit sex raka hemmamatcher, varav de senaste två utan att släppa in mål. Lazio har inte lyckats spela tre raka hemmamatcher utan att släppa in mål sedan 2015 (då man kom upp i fyra raka).

Crotone har endast plockat 1 poäng i matcher mot de bästa 8 lagen i Serie A. Det är minst 4 poäng mindre än alla de andra lag.

Immobile kan bli andra spelaren i Lazio att göra minst 15 mål i 5 raka säsonger. Signori lyckades med det mellan 1992 och 1997.

Niklasniklas.tellini@gmail.com2021-03-12 10:10:00
Author

Fler artiklar om Lazio

SS Lazio Sweden Podcast - När Ingen Tycker Likadant, Vafan Betyder Det
SS Lazio Sweden Podcast - No Pedro No Party