Lagbanner

-

Inför Lazio- Dnipro

Inför Lazio- Dnipro

I kvällens Europa League- gruppspel så gästar gruppens svåraste motstånd Rom. Kan Lazio lyckas bärga 3 poäng denna gång måntro?

Med två återstående omgångar i gruppen så får Lazio besök av fjolårets finallag i Europa League, Dnipro.
Senaste matchen mot Dnipro så tappade vi bittert en 3-poängsseger i slutminuterna och fick nöja oss med 1-1. Även om 1-1 inte är illa pinkat mot ett av fjolårets finallag (om än något desarmerat) så känns det alltid bittert att tappa en ”seger”.  
 
Lazio har faktiskt lyckats få en bra början i årets EL-gruppspel då man ligger etta i grupp G på 10 poäng, och målet bör vara att efter de två avslutande matcherna bibehålla samma placering. För att göra det är dagens hemmamatch otroligt viktig då huvudmotståndarna i gruppen Saint-Ètienne ikväll kommer att möta gruppens enklaste motstånd, Rosenborg och därav vara uppe i samma poäng som Lazio (d v s om Lazio förlorar kvällens match).
 
Tidigare säsongers Europa League-spel har på något sätt känts mindre viktigt jämfört med i år. Tidigare säsonger har i alla fall jag haft känslan att EL-spel har varit likt ett företags-gig. Något som man gör för pengarna, och inte för något viktigare än det.
Samma intryck tycker jag att många Italienska klubbar har haft till Europa League, man gör det för att man måste. Men i år har vi en möjlighet att påverka den italienska ligan genom att gå långt i Europaspel samtidigt som Premier League-klubbarna floppar. Som det ser ut nu så har vi fyra lag i CL nästa år. Om Lazio kan gå långt i Europa League i år så är det mycket möjligt att det kan bli Champions League 2016/2017.
 
Nåväl. I veckan så har Lazios bedrövliga spel mot Palermo hamnat i skymundan av Romas bleka 6-1förlust mot Barcelona.  Detta kan ha gett Pioli och gli Ragazzi lite andrum inför kvällens match. Formen känns sådär men av någon anledning har laget kunnat tända till inför tidigare EL-matcher trots dålig form sen innan. Berisha startar ikväll samtidigt som Kishna och Morrison troligen är tillbaka i truppen.
 
AVANTI RAGAZZI
 
Troliga laguppställningar:
 
LAZIO (4-3-3): Berisha; Konko, Mauricio, Gentiletti, Radu; Milinkovic, Cataldi, Parolo; Candreva, Matri, Kishna. All. Pioli
 
DNIPRO (4-2-3-1): Boyko; Fedetskiy, Gueye, Douglas, Leo Matos; Cheberyachko, Edmar; Bruno Gama, Bezus, Matheus; Seleznyov. All. Markevych  

Tobias Sandström2015-11-26 11:41:03
Author

Fler artiklar om Lazio

SS Lazio Sweden Podcast - När Ingen Tycker Likadant, Vafan Betyder Det
SS Lazio Sweden Podcast - No Pedro No Party