Lagbanner
2020-10-20 21:00

Lazio - Dortmund

Inför Lazio - Dortmund

Inför Lazio - Dortmund

Lazio spelar sin första match i Champions League på nästan 13 år och möter i första matchen det svåraste laget i gruppen och tillika ett lag i toppform. Vilken matchbild kan vi förvänta oss och vågar vi drömma om den ljuva segern?

Förväntad matchbild?

Ett något skadedrabbat och skadeskjutet Lazio utan Lulic, Lazzari, Radu och Escalante ska matcha ett av europas just nu formstarkaste lag. Efter helgens förlust och kanske spelmässigt svagaste matcher på flera år är det än en gång upp till Lazio att motbevisa de många tvivlarna. Med sig har man trots allt en, på papperet, någorlunda intakt startelva som i egenskap av CL-kvalificerade ska kunna matcha stora lag.

Dortmund kommer med ett mångsidigt lag som kan approchera den sista tredjedelen på olika sätt. Laget är otroligt beroende av Erling Haaland och har hittills aldrig förlorat när han gjort mål. Just Haaland påminner ibland skrämmande mycket om allas vår Zlatan och är en spelare som både kan ta ner boll, spela vidare och naturligtvis stå för otroligt vackra avslut som inte sällan träffar nätet. Vid sin sida har han spelare som Jadon Sancho, Marco Reus för att inte nämna den sylvassa 17-åriga duon Giovanni Reyna och Jude Bellingham. Var och en är tekniskt skickliga framspelare och som inte tvivlar om att gå på avslut om möjligheten presenteras. Även om lagets anfallsspel är mångsidigt har man en tendens att föra eller slå bollen på djupled via inte minst Sancho som har en maxhastighet om cirka 35 km/h, vilket är ungefär dubbla maxhastigheten för en Voi som färdas i medvind och nedförsbacke.

Inte ens tränare brukar försöka sig på att sia om matchbilen, men jag tror att Lazio kommer att inleda matchen försiktigt och förvänta sig att Dortmund snabbt tar taktpinnen. Med tanke på Dortmunds livsfarliga djupledsspel kommer Lazios ytterbackar att bära ett, om än mer än vanligt, stort defensivt ansvar. Någon av mittbackarna kommer tillsammans med Leiva att kliva upp i banan och försöka stoppa anfallen innan de hunnit för långt ner på Lazios planhava. Samtidigt är en av Dortmunds svagheter att attackeras med tidiga inlägg på djupet. Det skulle därför inte förvåna mig om vi får se inlägg från omkring 70% upp i banan av både Fares och Marusic samtidigt Correa försöker fånga upp för att assistera Immobile. SMS roll kommer att vara avgörande i sista tredje, inte minst på grund av hans starka huvudspel som kan skapa en svårläslig komplexitet till Lazios anfallsspel. Och jag har inte ens nämnt Luis Alberto som jag hoppas tar en fri roll och kanske kan slå avgörande passningen till kvällens kantspringare.

Förväntad laguppställning Lazio

Strakosha
Patric-Felipe-Acerbi
Marusic-SMS-Leiva-Luis Alberto-Fares
Correa-Immobile

Tippat slutresultat (av undertecknad)
2-2

Michael Norberg Tot2020-10-20 20:21:00
Author

Fler artiklar om Lazio

SS Lazio Sweden Podcast - När Ingen Tycker Likadant, Vafan Betyder Det
SS Lazio Sweden Podcast - No Pedro No Party