Lagbanner
Inför Lazio-Empoli: Tufft uppdrag för Lazio
Får vi se ännu en publikfest på Olimpico?

Inför Lazio-Empoli: Tufft uppdrag för Lazio

Med nio omgångar kvar av ligan har Lazio ett bra grepp om den åtråvärda tredjeplatsen. På söndagen tar men emot ett formstarkt Empoli som kommer göra allt i sin makt för att sätta käppar i hjulet för ett högtflygande Lazio.

Lazio har gjort en säsong som överträffar nästan alla förväntningar. Men de som känner Lazio väl vet att ingen säsong är perfekt. Man har gjort en bottennapp, som man brukar göra några gånger per säsong. Det värsta av bottennappen kom mot just söndagens motståndare Empoli. Höstmötet slutade 2-1 till Empoli och känslan efter matchen var ren och skär tomhet. Man hade sällan sett sitt Lazio så usla, fantasilösa och intetsägande som i den matchen. Empoli klädde av Lazio och förnedrade dem. I dagens match hoppas jag att alla Laziospelare har den höstförlusten i minnet, för jag är övertygad om att ingen vill uppleva samma sak igen. Det är dags för revansch och återvunnen heder!

Lazio
Ord är överflödiga. I sju ligamatcher i rad har man nu visat att man behärskar ett spel som få trodde var möjligt på förhand. Man har visat att man har en fantastiskt hög högstanivå, vilket har tagit dem till en imponerande tredjeplats i ligan och en plats i finalen i den Coppa Italia. Men man får inte glömma att det när som helst kan gå åt skogen. Man vet att en bottennapp väntar runt hörnet och man vågar inte riktigt slappna av och njuta. Som laziale kan man aldrig känna sig riktigt säker. En poäng skiljer till Roma på andraplatsen men det kan lika gärna vara så att Sampdoria är ikapp om tre omgångar.

Från cupmatchen mot Napoli finns det en del ändringar att vänta. Berisha väntas stå i mål igen då Marchetti har en lindrig skada. Cavanda och Lulic väntas flankera kanterna när Radu och Braafheid är osäkra till spel. Cana kommer gå in jämte de Vrij i Mauricios frånvaror. På mitten får vi nog se Biglia och Parolo, medan Candreva, Mauri och Felipe Anderson backar upp en ensam Miro Klose på topp. En annorlunda uppställning mot vad vi är vana att se. I vanliga fall brukar Pioli ställa upp med tre man på mittfältet men i dag ser det alltså ut att bli ett tvåmannamittfält och en aningen offensivare uppställning. Dock är det stor skade- och avstängningsfrånvaro i försvaret då fyra av dem ordinarie spelare saknas. Marchetti, Mauricio, Basta och Radu är alla borta från spel och endast de Vrij kommer finnas på planen.
Formen är på topp men det är fortfarande en bit kvar av säsongen. Allt kan gå åt skogen och raset kanske börjar mot Empoli under eftermiddagen.

Empoli
Empoli har endast en förlust på de nio senaste ligamatcherna och den förlusten kom i den senaste omgången borta mot suveräna Juventus. Detta visar att nykomlingen stått för en fantastisk säsong hittills med tanke på utgångsläget före säsongen. Man får samtidigt inte glömma att dagens Empoli kryllar av fina, lovande fotbollsspelare som tagit ett stort kliv i sin utveckling under den gångna säsongen.

Mirko Valdifiori och Daniele Rugani har varit två av ligans största utropstecken, samtidigt har Ricky Sapponara varit glödhet på sistone. Man får heller inte glömma den fine Massimo Maccarone på topp. Dessa har utgjort grunden i dagens Empoli och det är mycket tack vare dessa som man har lyckats överträffa alla förväntningar.

Sammanfattning
En oerhört tuff match för Lazio och flera lag har åkt på en mina mot just Empoli. Lazio har en del skadebekymmer och saknar minst fyra ordinarie spelare i Marchetti, Radu, Basta och Maurico, vilket ställer till det rejält för Lazio. I övrigt är läget i laget bra. Sen vet vi inte heller hur hårt matchen mot Napoli har tagit på krafterna. Det kommer verkligen inte bli någon promenad i parken för Lazio och det krävs att man håller uppe sammakoncentrationsnivå och spel som man gjort på sistone om det ska bli någon trepoängare.
För Empoli kommer göra allt i sin makt för att förstöra den förmodade publikfesten för Lazio. Närmare 50 000 åskådare väntas ta sig till matchen och detta taggar inte bara Lazio utan även motståndet.
 
Förmodade laguppställningar
LAZIO (4-2-3-1) - Berisha; Cavanda, de Vrij, Cana, Lulic; Biglia, Parolo; Candreva, Mauri, Felipe Anderson; Klose. 
Bänken: Strakosha, Guerrieri, Braafheid, Ciani, Novaretti, Pereirinha, Ledesma, Onazi, Cataldi, Ederson, Perea, Keita.
Skadade: Gentiletti, Djordjevic, Konko, Marchetti, Radu
Avstängda: Basta, Mauricio
Ett kort från avstängning: Cavanda, de Vrij, Radu, Onazi, Keita
 
EMPOLI (4-3-1-2) - Sepe, Hysaj, Rugani, Barba, Mario Rui; Vecino, Valdifiori, Croce; Saponara; Maccarone, Pucciarelli.
Bänken: Pugliesi, Bassi, Somma, Tonelli, Laurini, Piu, Signorelli, Diousse, Brillante, Zielinski, Tavano, Mchedlidze.
Skadade: Verdi, Guarente
Avstängda: -
Ett kort från avstängning: Maccarone, Tonelli, Mario Rui, Zielinski
 
Tid: 15:00
Plats: Stadio Olimpico
Kanal: Ingen

Jozo Glavasglavas.jozo@gmail.com2015-04-12 11:31:41
Author

Fler artiklar om Lazio

SS Lazio Sweden Podcast - När Ingen Tycker Likadant, Vafan Betyder Det
SS Lazio Sweden Podcast - No Pedro No Party