Lagbanner
2021-01-06 15:00

Lazio - Fiorentina

Inför Lazio - Fiorentina

Inför Lazio - Fiorentina

Fiorentina reser söderut mot Rom för att spela mot Lazio på onsdag klockan 15:00 på Olimpico.

Lazio är sugna på revansch efter senaste matchen mot Genoa, där man endast lyckades plocka hem en pinne. I Serie A:s 16:e omgång ställs man mot Fiorentina som har 15 poäng efter att inte ha förlorat på 4 matcher i sträck.

Lazio
Inzaghi har återigen inte många val när han ska plocka ut 11 ordinarie spelare till matchen. Correa, Lulic och Fares är fortfarande skadade. Luiz Felipe kommer förmdoligen att starta istället för Patric, tillsammans med Acerbi och Radu. Leiva är avstängd efter det gula kortet mot Genoa och kommer förmodligen att ersättas av Escalante, även om det finns en chans för Cataldi att starta. En av Muriqi, Caicedo eller Pereira kommer starta på topp tillsammans med Immobile.

Fiorentina
Prandelli har i princip hela truppen tillgänglig till matchen. Han kommer därför att ställa upp med bästa möjliga elva med Vlahovic och RIbery på topp.

Statistik
Fiorentina är det lag som Lazio vunnit flest matcher mot i Serie A, närmare bestämt 54 stycken.

Fiorentinas senaste seger mot Lazio var i maj 2017, sen dess har Lazio vunnit 4 matcher och 2 matcher har slutat oavgjort.

Efter vinstena hemma mot Fiorentina 2018 och 2019 har nu Lazio chansen att vinna 3 raka hemmamatcher mot Viola. Det har inte hänt sedan 2001.

Senast Lazio plockade hem färre än 9 poäng på de första 7 hemmamatcherna i en säsong var säsongen 2009/2010. Hittills har man samlat ihop 8 stycken poäng, så mycket som 10 lag har gjort bättre.

Efter att ha vunnit 3-0 borta mot Juventus senaste bortamatchen, kan nu Fiorentina hålla nollan i två raka bortamatcher sedan december 2018.

Fiorentina har inte lyckats göra mål i 6 matcher hittills denna säsong. Endast Parma med 7 matcher har gjort sämre. Å andra sidan har Lazio inte lyckats göra mål i en match endast en gång (0-3 mot Sampdoria). Endast Inter och Milan har gjort bättre.

Lazio har släppt in 63% av målen denna säsong under första halvleken, inget lag har gjort sämre.

Immobile är spelaren nummer 2 i Lazios historia att ha gjort minst 10 mål i 5 raka säsonger i Lazio. Signori lyckades med det först, mellan 1992/1993 och 1996/1997.

Lazio är det laget som Callejon har gjort flest mål mot i Serie A. Callejon har gjort 6 mål mot Lazio, 4 av vilka på Olimpico. Just Olimpico är den arenan Callejon har gjort flest bortamål på.

Niklasniklas.tellini@gmail.com2021-01-05 13:48:00
Author

Fler artiklar om Lazio

SS Lazio Sweden Podcast - När Ingen Tycker Likadant, Vafan Betyder Det
SS Lazio Sweden Podcast - No Pedro No Party