Lagbanner
2020-06-27 21:45

Lazio - Fiorentina

Inför Lazio - Fiorentina: Dags att vakna

Inför Lazio - Fiorentina: Dags att vakna

I höstas blev upphämtningen mot Atalanta vändpunkten för Lazio. Den 21 matcher långa svitens första seger kom mot just Fiorentina och nu möts lagen igen. Frågan är hur det är ställt med ett skadedrabbat Lazio?

Efter återstarten av Serie A fick vi ju se två olika ansikten av Lazio under matchen mot Atalanta, ett väldigt övertygande och likt det vi vant oss med. Det andra vill man inte ens tala högt om. Frågan är om Lazio ikväll, mot ett klart sämre Fiorentina klarar att spela på den där höga nivån under en längre period än mot Atalanta. Det är nästan en nödvändighet om man nu vill ha något som helst att göra med Scudetto-racet.

På tal om scudetton så har vi har ju tidigare pratat om förutsättningarna för Lazio - och hur dom ändrades i och med den avbrutna ligan. När jag nu ser på statistiken från dom 5 senaste matcherna så får man en påminnelse om hur bra Lazio faktiskt var där i februari/mars. W,W,W,W och nu senast det här förbannade L:et - förövrigt just det första på 21 matcher i Serie A. 

Lazio kommer till matchen utan viktiga kuggar som den långtidsskadade Lulic, en rehabiliterande Lucas Leiva och Luiz Felipe. Sen ser vi småskador på Correa, Cataldi och Marusic - samtliga av dessa kan dock vara aktuella för inhopp ikväll. 

Personligen hoppas jag att Lazio startar resolut och trycker på Fiorentina ordentligt i början. Sen gäller det att dra lärdomar från vad som hände i Bergamo och inte låta det ske igen. Inga mer kvadraten övningar i skarpt läge vid egen hörnflagga. 

Givetvis hoppas jag även att Immobile har skjutit in sig och sänker några baljor redan ikväll. 

Matchstart är 21:45. 

Trolig startelva (3-5-2): Strakosha, Patric, Acerbi, Bastos, Lazzari, Milinkovic, Parolo, Luis Alberto, Jony, Caicedo, Immobile


 

Christer Nordinchrister.nordin@live.se2020-06-27 19:33:15
Author

Fler artiklar om Lazio

SS Lazio Sweden Podcast - När Ingen Tycker Likadant, Vafan Betyder Det
SS Lazio Sweden Podcast - No Pedro No Party