Lagbanner
Stadio Olimpico, 2021-12-17 18:30

Lazio - Genoa

Inför Lazio - Genoa

Inför Lazio - Genoa

Genoa gästar Olimpico i inledningen av Serie A:s 18:e omgång. Lazio har endast förlorat två av de senaste 12 matcherna mot Genoa, i februari 2018 och februari 2019.

Lazio
Lazio har endast plockat hem fyra poäng på femton möjliga de senaste fem matcherna. Förlust mot Juventus, Napoli och senast mot Sassuolo, vinst mot Sampdoria borta och 4-4 mot Udinese.

I veckan, i samband med Lazios julfest, höll Lotito ett tal där han påpekade vikten av att känna sig stolt av att bära Laziotröjan, och i vilket han underströk vikten av värderingar som lojalitet, ärlighet, respekt och tillit. Presidenten förklarade även hur mycket han gjort för Lazio sedan han tog över, och att gräset är inte alltid grönare på andra sidan som flera spelare verka tycka. Han meddelade även att klubben kommer förlänga Sarris kontrakt med ytterligare två år, och att han känner full tillit till tränaren.

Till matchen mot Genoa är det oklart än om Immobile kan starta på grund av småskador. Om inte kommer förmodligen en av Pedro, Felipe Anderson eller Muriqi att ta hans plats på topp. 

Genoa
Genoa har endast vunnit en match hittills i år, och kommer närmast från tre raka förluster. Caicedo kommer på grund av skada inte att åka ned till Rom med laget.

Statistik
De senaste tio matcherna mellan lagen har så mycket som 42 mål gjorts, 62% av vilka har gjorts av Lazio.

Lazio har vunnit fem av de senaste sex matcherna mot Genoa på Olimpico, och i de senaste tre matcher har Lazio gjort exakt 4 mål. Endast mot Verona har Lazio gjort mer än tre mål i flera matcher på rad (4 stycken), mellan 1997 och 2002.

Genoa är enda laget som aldrig vunnit sedan oktober i Serie A. Sedan dess fem kryss och sex förluster.

Shevchenko är den tredje tränaren i Genoas historia som inte vunnit en av de första fem matcherna med klubben. Marchioro 1995 var första, Del Neri 2012 var den andra. Båda vann sedan den sjätte matchen med klubben.

Immobile är spelaren som gjort flerst mot mål Genoa i Serie A, närmare bestämt 11 stycken.
 

Niklasniklas.tellini@gmail.com2021-12-17 10:28:42
Author

Fler artiklar om Lazio

SS Lazio Sweden Podcast - När Ingen Tycker Likadant, Vafan Betyder Det
SS Lazio Sweden Podcast - No Pedro No Party