Lagbanner
Scandinavium, 2020-10-24 15:15

Frölunda - Luleå

Inför Lazio-Hellas Verona

Inför Lazio-Hellas Verona

Viktig match väntar på Olimpico i jakten på Europa.

Lazio tar emot Hellas Verona i Rom och det är på förhand en tuff match mellan två lag vars supportrar har vänskapsband. Men förhoppningsvis kommer inte Lazio att bjuda på något.

Lazio kommer från en fin seger mot Torino efter fotbollsmagi från Felipe Anderson som igår meddelade att han har förlängt sitt kontrakt med Lazio till 2020. Brassens lön tredubblades iochmed detta och viktigt var att det nya kontraktet inte heller innehåller någon utköpsklausul så eventuella intessenter kommer att få betala dyrt för Anderson.

Det finns därmed få orosmoln på Lazio-himlen även om hela fyrbackslinjen hotas av avstängning vid nya kort ikväll. Avstängningar som kan bli kostsamma längre fram även om Lazio den närmaste tiden har ett bra spelschema fram till returen mot Juventus i april.

Men Candreva är glädjande tillbaka från sin avstängning vilket gör att Pioli troligen formerar en 4231-uppställning idag med vassa trion Anderson, Mauri och just Candreva bakom Klose. Unge Cataldi offras på mittfältet som annars utgörs av Parolo och Biglia. Defensivt blir det nog inga förändringar även om Maurício har haft skadekänning i veckan och kan komma att ersättas av Novaretti om det inte vill sig väl.

Hellas Verona kommer från en stark insats mot Napoli där Luca Toni avgjorde med två fina mål. Man saknar skadade Rafa Marquez och den avstängda duon Sala och Gomez. Martic och Christodoulopulos ersätter de sistnämnda så det innebär ingen större försvagning även om mittfältaren Sala har imponerat i sin nya roll som ytterback.

Det tidigare mötet i höstas slutade oavgjort och mycket talar för att det blir en ny tuff match mot ett formstarkt Hellas för Lazio och tränare Pioli.

Håll ögonen på: Felipe Anderson. Kommer brassen att fira sitt nya kontrakt med ny fotbollsmagi?

Håll koll på: Luca Toni. De Vrij och Maurício kommer att få jobba mot den nickstarke veteranen.

Förmodade startelvor

LAZIO (4-2-3-1) - Marchetti; Basta, de Vrij, Mauricio, Radu; Parolo, Biglia; Candreva, Mauri, Felipe Anderson; Klose

HELLAS VERONA (4-3-3) - Benussi; Martic, Moras, Rodriguez, Pisano; Obbadi, Tachtsidis, Hallfredsson; Jankovic, Toni, Christodoulopulos.
 

Arvid Larssonarvid.lazio@gmail.com@NeuBitter2015-03-22 12:50:08
Author

Fler artiklar om Lazio

SS Lazio Sweden Podcast - När Ingen Tycker Likadant, Vafan Betyder Det
SS Lazio Sweden Podcast - No Pedro No Party