Lagbanner
2020-10-04 15:00

Lazio - Inter

Inför Lazio - Inter: Seger ett måste

Inför Lazio - Inter: Seger ett måste

Lazio tar i eftermiddag emot ett formstarkt Inter och ett andra stort test för veckan väntar. Klarar Lazio att resa sig efter utskåpningen mot Atalanta?

Nåväl, alla skulle kanske inte kalla tisdagens match mot Atalanta en utskåpning, men resultatmässigt så var det faktiskt det. Det som var alldeles uppenbart i den matchen var att försvarsspelet inte kommit upp till någon vidare nivå ännu och det vi fick se och vänja oss vid förra säsongen var som bortblåst.

Både Inzaghi och Tare grämer sig nog lite extra över att värvningen av Kumbulla i somras fallerade och att man nu verkar få nöja sig med - om man ens kan kalla honom det - medelmåttan Wesley Hoedt. Lazio har som sagt värvat ganska bra och smart. Man har behållit stommen i laget så som Immobile, Luis Alberto, Sergej, Correa och Acerbi. Värvat in Escalante som sett små mysig ut, breddat vänsterkanten med Fares som vi dock inte fått se ännu samt tagit in en spännande och rörlig brasse i Pereira som säkert kan avlasta Sergej, Correa och Luis Alberto på mittfältet och i anfallet. Och längst fram blev Muriqi klar från Fenerbahce för att komplettera Immobile och Caicedo.

Men med Luiz Felipes skadebenägenhet, Radus ålder och Bastos som alltjämt inte har Inzaghis förtroende ser backlinjen ut som akilleshälen på detta lag. Denis Vavro har inte gjort någon glad och högst troligt så kommer det mesta hänga på hur länge Acerbi orkar dirigera backlinjen den här säsongen.

Nog för att Atalanta är ett av Europas bästa lag offensivt så gav matchen mig lite skrämselhicka. Det såg stundtals löjligt lätt ut för Bergamolaget och speciellt på kontringar så blottades backlinjen brutalt.

Jag är tämligen säker på att Inter kommer försöka propagera på samma svagheter som Atalanta gjorde och visst har man spelare för det också. Både Romelu Lukaku och Lautaro Martinez vinner varje löpduell mot Lazios mittbackar men man har också en trupp som kan se till att man för och dominerar matcherna. När säsongen kickade igång för någon vecka sedan var jag bergsäker på att Inter skulle ta hem Scudetton det här året och när man i första matchen startade med spelare som Sensi, Hakimi, Nainggolan, Vidal, Skriniar och Alexi Sanchez på bänken så förstår man vilken äcklig bredd dom har i truppen.

Men visst kan Lazio slå Inter, det visade man förra säsongen när man gnetade sig tillbaka efter Ashley Youngs ledningsmål på Olimpico. Dock var man backade av en fanatisk publik och var ett lag i toppform.

Inters försvar har dock inte sett så roligt ut under dom här 2 inledande omgångarna av Serie A och man har släppt in 5 mål mot Fiorentina och Benevento. Här är något som Ciro Immobile har att jobba med i eftermiddag. Låt oss bara hoppas på att han ställt in skyttet nu efter missarna mot Atalanta (1 st ribbträff och ett bränt friläge).

Jag kommer också helt plötsligt på mig själv om att tänka framåt i tiden. Lazio ska alltså avsluta säsongen med att möta både Inter och Atalanta på bortaplan i dom sista omgångarna. Mamma mia.


Förmodad startelva (3-5-2): Strakosha, Patric, Acerbi, Radu, Lazzari, Sergej, Leiva, Luis Alberto, Marusic, Correa, Immobile

Christer Nordinchrister.nordin@live.se2020-10-04 08:46:45
Author

Fler artiklar om Lazio

SS Lazio Sweden Podcast - När Ingen Tycker Likadant, Vafan Betyder Det
SS Lazio Sweden Podcast - No Pedro No Party