Lagbanner
Inför Lazio-Inter: Vänskapsmatch
Ska Lazio ta revansch för poängtappet senas lagen möttes?

Inför Lazio-Inter: Vänskapsmatch

Lazio har ett gyllene läge att återta andraplatsen från Roma på söndagskvällen. Men första ska vännerna från Milano besegras i vad som är den första av fyra ödesmatcher för Lazio.

Är det inte dags för Inter att ge tillbaka till Lazio för scudetton för några år sedan när Lazio helt enkelt gav bort matchen mot Inter så att Roma inte skulle knipa förstaplatsen? Jo, om man ska ge tillbaka någon gång så skulle det passa utmärkt på söndag. Sen kan vi glömma att Lazio besegrade Inter i slutomgången 2002 och därmed berövade det blåsvarta Milanolaget från en scudetto, trots att Lazio inte hade något att spela för.

På söndag ställs de återigen mot varandra, de två vännerna Lazio och Inter. De två senaste mötena på Olimpico lagen emellan har slutat 1-0 till hemmalaget, och båda gångerna har en viss tysk vid namn Miroslav Klose gjort det avgörande målet i matchens sista tio minuter. Söndagens match är dock den viktigaste för Lazio på många år och förhoppningsvis får vi ännu en gång se en tysk fira efter slutsignalen.

Lazio
Lazio har efter förlusten mot Juventus gått ner sig spelmässigt och det krävs mycket mer för att man ska ta poäng. Det flytande spelet har börjat hacka och spelare som Felipe Anderson och Candreva har varit lite mer ”normala”. Dock måste man påpeka att hela centrallinjen med de Vrij, Biglia och Parolo stundtals har saknats under de senaste veckorna, spelare som nu är på väg tillbaka. En spelare som vi dock inte kommer få se på Olimpicos gräsmatta i morgon är de Vrij vilket medför att försvaret genast försämras så Ciani ser ut att ta en plats jämte Mauricio i mittlåset.

Offensivt ser det betydligt ljusare ut och både Biglia och Parolo väntas starta. Framför sig kommer de med allra största sannolikhet ha Felipe Anderson, Candreva, Mauri och Klose. Om det ska bli tre poäng så krävs det en betydligt större effektivitet än vad vi fick se mot både Chievo och Atalanta, två matcher där Lazio brände mer lägen än vad man normalt gör.
Vid en eventuell vinst mot Inter så går Lazio om Roma och återtar andraplatsen i den intensiva, och fasansfulla, jakten på en plats i nästa års Champions League. Det tredje laget som är med i kampen, Napoli, möter Parma på bortaplan på söndagen och väntas ta tre relativt enkla poäng vilket gör att ännu större press faller på Lazio.

Inter
Pazza Inter ser ut att vara tillbaka. Ett tag för några år sedan var det galna Inter inte lika galna längre. Man dominerade italiensk fotboll och erövrade till och med Europa. Men sedan dess har det inte gått lika bra. Tränare har avverkats på löpande band och trots stora ekonomiska utgifter så har de sportliga resultaten lyst med sin frånvaro. Den här säsongen är inte ett undantag.

Roberto Mancinis mannar blandar och ger. Man gör en enastående insats ena dagen för att den andra falla igenom totalt. Mot Chievo senast blev det en missräkning då man endast fick med sig 0-0 hemma och därmed tappar man i jakten på en Europa League-plats nästa säsong. Vi får heller inte glömma att det kommer bli ett kärt återseende på Olimpico. Hernanes återvänder för första gången till Rom och Olimpico för att ställas mot sitt gamla Lazio. Förhoppningsvis visar Curva Nord upp sig från sin bästa sida och ger honom det värdiga avslutet som han aldrig fick i Lazio. Hernanes har trots allt gett oss massvis med magiska ögonblick och det är med tårar i ögonen man tittar på höjdpunkterna från hans tid i Lazio.

Sammanfattning
Två lag som jagar en värdefull plats. Lazio i jakt på Champions League, och Inter i jakt på Europa League. Trots att Inter kan svänga rejält i sina prestationer så får man aldrig räkna ut dem. De kan lika gärna göra säsongens bästa insats på söndagen och rubba alla planer som Lazio har på tre poäng.  Kampen om mittfältet kommer bli oerhört viktigt och vi får äntligen se vilken form Biglia är i när han är tillbaka efter skada.

En magisk atmosfär kommer möta spelarna när de beträder Olimpicos gräsmatta, och förhoppningsvis får vi uppleva en magisk kväll. Fyra matcher återstår av säsongen. Fyra mardrömsmatcher som avgör den fantastiska säsongen som Lazio gör. Varje svettdroppe räknas, varje meter räknas, varje hjärtslag räknas. Det är dags att visa att Lazio är bäst när det gäller. Första hindret stavas Inter och jag hoppas att det är elva hungriga örnar vi kommer få se när det vankas match.

LAZIO (4-2-3-1) - Marchetti; Basta, Mauricio, Ciani, Radu; Biglia, Parolo; Candreva, Mauri, Felipe Anderson; Klose.
Bänken: Berisha, Strakosha, Novaretti, Braafheid, Gentiletti, Onazi, Cavanda, Ledesma, Pereirinha, Cataldi, Keita, Djordjevic, Perea.

Skadade: Cana, Ederson, Konko, Lulic
Avstängda: Ingen
Riskerar avstängning: de Vrij, Radu, Keita B., Ledesma, Cataldi.

 
INTER (4-3-1-2) - Handanovic; Santon, Ranocchia, Vidic, Juan Jesus; Guarin, Medel, Gnoukouri; Hernanes; Palacio, Icardi.
Bänken: Carrizo, Berni, Nagatomo, Felipe, Andreolli, Dimarco, D'Ambrosio, Brozovic, Kovacic, Shaqiri, Podolski, Bonazzoli, Puscas.

Skadade: Jonathan, Kuzmanovic, Campagnaro
Avstängda: Ingen
Riskerar avstängning: Dodò, Campagnaro, Hernanes, Palacio, Shaqiri

Tid: 20:45
Plats: Stadio Olimpico
TV: Tv4 Sport

Jozo Glavasglavas.jozo@gmail.com2015-05-09 23:32:20
Author

Fler artiklar om Lazio

SS Lazio Sweden Podcast - När Ingen Tycker Likadant, Vafan Betyder Det
SS Lazio Sweden Podcast - No Pedro No Party