Lagbanner
Stadio Olimpico, 2021-11-20 18:00

Lazio - Juventus

Inför Lazio - Juventus

Inför Lazio - Juventus

Ikväll tar Lazio emot Juventus på Stadio Olimpico. På plan står två lag under omställning som båda vill haka på i toppen. Frågan är vilket lag som egentligen är favorit, och om detta för Lazios del är en högtid eller medeltid.

Lazio - högtid eller medeltid?
De senaste åren har varit roligare för oss Laziali inför, under och efter matcherna mot Juventus. I stället för att anta att laget skulle förlora finns det numera större hopp. Vi minns alla exempelvis när Inzaghis Lazio spöade Sarris Juventus i såväl ligan som i cupen. 

Jag har skrivit om Lazios tunna trupp så många gånger att det börjar bli tjatigt. Men trupptunnheten är tydlig i kväll, för Ciro Immobile finns nämligen på skadelistan. Att han skadades på en landslagsträning förargade Lotito så mycket att han i veckan gick ut och kritiserade Italienska landslagets tränarstab, som naturligtvis var snabba med att kontra. Men faktum kvarstår: utan Immobile är Lazio mycket svagare. Det känns nästan som att vara tillbaka på medeltiden. 

Lazios säsong har hittills varit ojämn, men inte nödvändigtvis rakt igenom dålig. Med en övertygande seger mot Salernitana i ryggen och en relativt utvilad trupp finns det trots allt hopp om vinst ikväll. Även om oddsen varit godare om vi inte haft en usel backup-forward i Muriqi. Nu förväntas i stället Pedro spela falsk nia i mitten, omgiven av Felipe Anderson och Mattia Zaccagni. På skadelistan finns förutom Immobile även Adam Marusic, som testat positivt för Covid-19. Lazzari har precis återvänt från skada och förväntas starta. 

Förväntad uppställning
(4-3-3): Pepe Reina; Manuel Lazzari, Luiz Felipe, Francesco Acerbi, Elseid Hysaj; Sergej Milinkovic-Savic, Danilo Cataldi, Luis Alberto; Felipe Anderson, Pedro, Mattia Zaccagni.

Juventus – på- eller frånkopplade?
När jag tidigare i veckan talade med en Juventino var han blandad i sin utvärdering av Allegri 2.0. Innebär Juventus tröga säsongsstart att Allegri är en föredetting, eller att Juventus under lång tid värvat dåligt och inte lyckats med en välbehövlig generationsväxling? Kvällens match kan bli ett svar på om Juventus är en tågvagn som kommer att kopplas på eller från ångloket som snart kommer att ta av mot toppenstriden. En tredjedel av säsongen har gått och Juventus liknar än så länge bara en skugga av sitt forna jag. 

I sin senaste match tog Juventus dock tre poäng efter en tuff hemmakamp mot Fiorentina, där Cuadrado stänkte in matchens enda mål på övertid. Frågan är dock om inte slutresultatet skulle varit annorlunda om Fiorentinas Milenkovic inte hade utvisats tidigare under matchen.

Lazio är inte det enda laget som saknar tunga namn: På Juventus frånvarolista finns Aaron Ramsey, Federico Bernardeschi, Giorgio Chiellini, Mattia De Sciglio, och Moise Kean

Förväntad startelva
(4-4-2): Wojciech Szczesny; Danilo, Leonardo Bonucci, Matthijs De Ligt, Alex Sandro; Juan Cuadrado, Weston McKennie, Manuel Locatelli, Adrien Rabiot; Alvaro Morata, Federico Chiesa.

 

Michael Norberg Tot2021-11-20 16:13:25
Author

Fler artiklar om Lazio

SS Lazio Sweden Podcast - När Ingen Tycker Likadant, Vafan Betyder Det
SS Lazio Sweden Podcast - No Pedro No Party