Lagbanner
2021-11-25 19:00

Villa Lidköping - Rättvik

Inför Lazio-Juventus
Piolis sista match i Lazio?

Inför Lazio-Juventus

På fredagskvällen gästar den gamla damen ett oroligt Olimpico. Ett möte vars slutresultat troligen kommer att påverka mister Piolis framtid.

Ryktena har florerat en tid, Lotitos kärlekssaga med tränare Pioli har knakat rejält i fogarna i och med de uteblivna resultaten och oroligheterna i truppen. Om Stefano Pioli misslyckats i kvällens match så är storià di Pioli över i Laziosammanhang.  
Tyvärr för Piolis del så blev det tuffast möjliga motstånd när ödesmatchen föll mot den gamla damen från Turin.
 
Lazio har haft historiskt väldigt svårt i mötena mot Juventus då vi i bästa fall de senaste åren fått med oss ett kryss i serie A-spel . Dock så har årets upplaga av Juventus lämnat mycket att önska och de återfinns efter en knackig början på en femteplats inför kvällens omgång (5 poäng före oss).  Senaste matchen vanns mot Palermo efter en stabil 3-0seger och man kan se en bättre trend i deras resultat.
 
För hemmalaget så saknas sedan tidigare De Vrij och Onazi på grund av skador men som ni kanske sett så är även Lulic borta minst 3 veckor på grund utav en gymskada där ringfingret skadades rejält. Vi får hoppas att motivationen samt revanschlysten finns i laget sedan förra omgångens plattmatch mot Empoli.  
Matcherna Lazio- Juventus har alltid haft en härlig inramning och bjudit på mycket kampsituationer och farliga målchanser även om resultaten inte brukar gå vår väg så kan man vara övertygad om att det blir en match att se fram emot.
Kommer även bli intressant att se hur hemmafansen kommer att mottaga Hernanes som återfinns på Juves bänk…
 
AVANTI RAGAZZI!
 
Trolig Startelvor:
 
Lazio (4-4-2): Marchetti; Basta, Gentiletti, Mauricio, Radu; Candreva, Biglia, Parolo, Felipe Anderson; Djordjevic, Klose.
 
Juventus (4-3-3): Buffon; Lichtsteiner, Bonucci, Chiellini, Evra; Sturaro, Marchisio, Khedira; Cuadrado, Mandzukic, Dybala. 
 

Tobias Sandström2015-12-04 10:37:00
Author

Fler artiklar om Lazio

SS Lazio Sweden Podcast - När Ingen Tycker Likadant, Vafan Betyder Det
SS Lazio Sweden Podcast - No Pedro No Party