Lagbanner
MCH Arena, 2021-04-22 20:15

Midtjylland - FC Köpenhamn

Inför Lazio - Juventus: Finale!

Inför Lazio - Juventus: Finale!

Finalen i den italienska cupen spelas ikväll klockan 20:45 på Olimpico, då Juventus åker till Rom för att möta det himmelsblåa laget från Rom.

Juventus vill vinna sitt tionde Coppa Italia, Lazio sitt sjunde. Bianconeri har redan vunnit scudetton och i väntan på Champions League finalen vill de vinna den andra etappen av Il Triplete. Lazio kommer istället att spela framför sin publik och drömmer om att ta hem finalen två år efter den oförglömliga finalen mot Roma. Sista gången Juventus vann Coppa Italia var för 20 år sedan, säsongen 1994-1995 mot Parma. Under de senaste tjugo åren har laget från Torino tagit sig till final tre gånger men har alltid förlorat. Mot Parma 2001-2002, mot Lazio 2003-2004 och på sistone mot Napoli säsongen 2011-2012. Lazio vann som sagt sin sista Coppa två år sen mot Roma efter ett mål av Lulic i den 71:a minuten. Lazio kommer till final efter att ha slagit ut, bland annat, Napoli, Milan och Torino. Denna säsong har Lazio förlorat båda gångerna mot Juve och inte lyckats göra ett mål. ( 0-3, 2-0 ). 

Lazio och Juve är utan tvekan de två lag som spelar den bästa fotbollen i Italien just nu. Juve är laget som gjort flest mål denna säsong följt av Lazio, medan angående försvaret är Juve laget som släppt in färre mål medan Lazio kommer på tredje plats. De tidigare matcherna mellan Lazio och Juve denna säsong ska inte lura en... i November var Lazio ett helt annat lag, då man inte var medveten om sin styrka och i returmötet i Turin fick Lazio ställa upp utan några viktiga spelare. Visst, Juve är idag det bästa laget i Italien och de har bevisat sin styrka även i Europa, men biancocelesti måste tro på sig själva och spelar dessutom på hemmaplan. 

Under gårdagen kom det uppgifter om att Biglia (som egentligen skulle vara borta alla de fyra sista matcherna) kunde istället spela efter att skadan visat sig mindre farlig. Dock uttalade sig Pioli och sa att han kommer inte att riskera Biglia utan att ställa upp med samma elva som i lördags mot Sampdoria, förutom De Vrij som kommer att ta Cianis plats. Om det sedan blir Mauricio eller Gentiletti återstår att se. Ikväll bör vi alltså se Candreva Klose och Anderson på topp, Lulic Ledesma och Parolo på mittfältet och Basta och Radu som ytterbackar. Berisha, som gjort två fina insatser mot Inter och Samp, står i mål. 

Allegri har, bortsett från Marchisio och Morata, inga andra skadade spelare och kommer troligtvis att ställa upp med den vanliga startelvan. Storari kommer att stå i mål, medan Barzagli Bonucci och Chiellini kommer att ha som uppgift att stoppa Anderson och co., Lichsteiner och Evra är ytterbackarna medan Pogba, Pirlo (som igår fyllde 36 år) och Vidal kommer att agera på mittfältet. Llorente och Tevez spelar på topp. 

Mauri uttalade sig igår i presskonferensen: "Detta är utan tvekan det bästa Lazio jag spelat i. Vi vet att Juventus är i form och att de är Italiens bästa lag, men vi vet att de har också svagheter. Vi vill vinna finalen igen efter två år, problemet är dockatt laget vi möter imorgon är mycket bättre än laget vi mötte den 26:e maj."
 

Niklas Tellininiklas.tellini@gmail.com2015-05-20 09:02:00
Author

Fler artiklar om Lazio

SS Lazio Sweden Podcast - När Ingen Tycker Likadant, Vafan Betyder Det
SS Lazio Sweden Podcast - No Pedro No Party