Lagbanner
Inför Lazio-Milan

Inför Lazio-Milan

Tuff match väntar imorgon mot Milan på Olimpico. Ska vinstsviten på hemmaplan fortsätta?

Lazio förlorade senast mot Atalanta och tappade viktig mark till toppkonkurrenterna. Nu väntar en annan typ av match mot Sinisa Mihajlovic som har haft en tuff tid som ny Milan-tränare. Men på senare tid har Sinisa lyckats att plocka lite poäng och ligger bara två poäng bakom Lazio. Miha får dock klara sig utan skadade duon Jeremy Menez och Mario Balotelli. Mihajlovic satsar vidare på sextonårige målvakten Donnarumma i tron om att det ska vara en ny Buffon.  

Pioli har en del att fundera på inför stundande derby nästa helg med EL-match i Norge dessförinnan. Mauricio, Lulic och Sergej står på ett kort från avstängning i Serie A. De två sistnämnda kan iallafall troligen ställas över för att inte missa det viktiga derbyt. Men Pioli har varit modig innan och inte valt att ställa över spelare av det skälet.

Frågan är dock om inte Biglia bör ges lite vila innan derbyt efter att precis ha kommit tillbaka från skada? Problemet är att han är oersättlig på mittfältet och alltför viktig för Lazios spel. Men om han skulle gå sönder mot Milan skulle Pioli och laziali
ha en ännu större huvudvärk. Lazio behöver titta på en backup i januari för att minska betydelsen av Biglia framöver. Befintliga ersättare håller inte.

Men Cataldi kan få chansen bredvid Biglia på mittfältet. Parolo får vänta med sin återkomst från skada som kanske sker till derbyt. Kishna kan ersätta en formsvag Candreva på ytterpositionen. Keita vilas ytterligare efter sin skada fram till matchen mot Rosenborg nästa torsdag.  Mauricio som började träna med laget igen i veckan spelar troligen tillsammans med Gentiletti och förpassar därmed Hoedt till bänken.

Lazios försvar har endast släppt in ett mål på Olimpico och det gjordes av Mancosu i premiären. November är dock ingen bra månad för Stefano Pioli. Tränaren har under sin karriär ett snitt på bara 0,93 poäng per match under november månad. 

Se upp för: Carlos Bacca. Nyförvärvet har spelat förvänande lite under Mihajlovic men är Milans vassaste anfallare.

Håll ögonen på: Lucas Biglia. Håller mittfältsmotorn för ännu en match på kort tid efter skadan?

Förmodade startelvor

LAZIO (4-2-3-1): Marchetti, Basta, Mauricio, Gentiletti, Lulic; Cataldi, Biglia, Candreva; Milinkovic-Savic, Anderson, Klose

MILAN (4-3-3): Donnarumma; De Sciglio, Alex, Romangoli, Antonelli; Kucka, Montolivo, Bertolacci; Cerci, Bacca, Bonaventura
 

Arvid Larssonarvid.lazio@gmail.com@NeuBitter2015-10-31 09:11:18
Author

Fler artiklar om Lazio

SS Lazio Sweden Podcast - När Ingen Tycker Likadant, Vafan Betyder Det
SS Lazio Sweden Podcast - No Pedro No Party