Lagbanner
2021-04-26 20:45

Lazio - Milan

Inför Lazio - Milan

Inför Lazio - Milan

Matchen mellan Lazio och Milan avslutar den 33:e Serie A omgången. Efter förlusten mot Napoli i veckan är Lazio tvungna att ta hem tre poäng om hoppet om en Champions League plats ska leva kvar. Samtidigt har flera lag både kommit ikapp och närmat sig Milan som nu är inte lika säkra på en Champions League plats som för några månader sedan.

Både Lazio och Milan förlorade den senaste spelade matchen. Lazio föll borta mot Napoli med 5-2, siffrorna speglar dock inte hur matchbilden sett ut. Milan förlorade hemma mot Sassuolo med 1-2 efter att ha släppt in två mål den sista kvarten.

Lazio
Positivt för Lazio är att tränaren Simone Inzaghi är tillbaka efter att ha suttit i karantän.

Matchen ikväll för Lazio är av enorm vikt, då en förlust eller till och med ett X skulle göra det extremt svårt för Lazio att kvala in till Champions League nästa säsong.

Både Leiva och Luis Alberto spelade mot Napoli trots att de inte var helt i matchform på grund av mindre skador. Båda sägs dock starta igen ikväll. Lulic kommer att ta Fares plats till vänster, medans Marusic kommer återigen att spela i sin nya roll som mittback i trebackslinjen. Correa och Ciro kommer starta, Muriqi och Pereira kommer förmodligen hoppa in vid behov. Caicedo kommer med all sannolikhet inte följa med laget till matchen.

Statistik
Milan har vunnit de senaste två matcher mot Lazio, vilket de inte gjort sedan 2009 (då de lyckades vinna tre raka mot Lazio)

Senast Lazio inte släppte in mål mot Milan var i februari 2012 (2-0), sedan dess har Milan gjort mål mot Lazio i 17 raka matcher.

Lazio lyckades inte göra mål mot Milan senast lagen möttes på Olimpico. Lazio har inte spelat två raka hemmamatcher mot Milan utan att göra mål sedan 2007.

Lazio har chansen att för tredje gången i sin historia vinna 10 raka hemmamatcher. Det har tidigare skett 1937 och 1974.

Milan har vunnit 13 bortamatcher hittills denna säsong, och kan bli första laget att vinna 14 bortamatcher efter de första 16 bortamatcherna i säsongen. Inter vann 14 raka bortamatcher 2007, efter 17 spelade matcher.

Niklasniklas.tellini@gmail.com2021-04-26 16:03:00
Author

Fler artiklar om Lazio

SS Lazio Sweden Podcast - När Ingen Tycker Likadant, Vafan Betyder Det
SS Lazio Sweden Podcast - No Pedro No Party