Lagbanner
Inför Lazio Milan: Nel ricordo dei -9

Inför Lazio Milan: Nel ricordo dei -9

Imorgon klockan 20:45 tar sig Lazio an Milan i den 20:omgången i Serie A. Biancocelesti kommer att bära den nya gamla tröjan med stiliserade örnen på som har en lång och romantisk historia bakom sig.

Lazio och Milan befinner sig idag i två helt olika situationer. Milano laget började säsongen med målet att så fort som möjligt glömma den tidigare säsongen och nå Europa igen, men har hittills misslyckat. Lazio hade också en ganska svår säsong förra året, men klubben verkar ha löst några problem och tack vare sig både Piolis jobb och Andersons explosion samt De Vrijs insatser är man nu bland de första 5 lagen igen. Som sagt kommer den vit och ljusblåa tröjan med den stiliserade örnen på att göra sin debut imorgon. Hoppas spelaren förstår vad den tröjan innebär och historien som ligger bakom den och kämpar lite extra för att ta hem tre poäng som skulle vara oerhört viktiga. 

Qui Lazio

Lazio har haft en tung period de senaste två månaderna. De senaste fyra matcherna har man mött Inter, Samp, Roma och Napoli. Inte nog med det har man haft otur med skador där man bland annat tvingats att spela utan 6 startspelare. Sista som hände var Andersons knäskada. När han äntligen hade lyckats bevisa vad han kunde så kom först nyheten om att pappan hade orsakat två människors död och sedan knäskadan. Hoppas han inte kommer att lida för mycket för det som hänt pappan och att han komma tillbaka snart igen. Trots en svår och tuff perios har man ändå lyckats ta hem 5 poäng, vilket på pappret inte är dåligt men som kunde ha varit minst 2 mer med tanke på att man tappat en 2-0 ledning i första halvleken två gånger. Förra veckan kom första förlusten efter sex matcher utan, mot ett Napoli som inte förtjänade att åka hem med 3 poäng. 

Under veckan har Biglia skadats i träning efter en tackling av Onazi. Argentinaren kommer kanske att vara med från start men det kommer att vara tveksamt ända fram till matchstart. De Vrij har också varit skadad i foten en längre tid. Trots det har han alltid kunnat spela, men för två veckor sedan i derbyt så fik han en smäll som har försvårat situationen. Uppgifter säger att Pioli kommer att riskera och att försöka starta matchen med han i mittbackslinjen. Nyförvärvet Mauricio kommer att starta på bänken. Cataldi set ut att få chansen att starta tillsammans med Parolo och Biglia/Ledesma. Marchetti tar platsen mellan stoplarna efter avstängningen. 

Qui Milan

Milan har inte vunnit på fyra matcher då man förlorat två gånger på hemmaplan mot Atalanta och Sassuolo och spelat oavgjort mot Roma och Torino. På San Siro har Milan svårigheter men man har däremot bara förlorat en gång på bortaplan, mot Genoa. Milan har 26 poäng och är därför 5 poäng från en femte plats som skulle innebära Europa spel nästa år. Rami är avstängd och De Jong är skadad, så Inzaghi kommer att ställa upp med Muntari, Poli och Montolivo, Svårt för Essien och nyförvärvet Suso från Liverpool att starta. El Shaarawy ser ut att ha svårigheter att komma in i laget i år och då kommer Cerci och Bonaventura att spela bakom Menez. 

Statistiche

Pioli har mött Milan 10 gånger som tränare och har aldrig vunnit. Tre gånger har han tagit hem 1 poäng medan 7 gånger har han förlorat. 
Trots att Lazios sista vinst mot Milan i San Siro var år 1989 (0-1), så ser trenden inte likasån ut i Rom. Sista gången Milan vann mot Lazio i Rom var år 2009 (1-2). Sedan dess har man spelat oavgjort två gånger och vunnit 2 gånger (3-2 och 2-0). 
Pazzini har gjort 9 mål mot Lazio i sin karriär. 

Arbitro

Paolo Silvio Mazzoleni kommer att vara domaren (från Bergamo), medan assisterande domarna kommer att vara Padovan och De Luca. 

Formazioni

LAZIO (4-3-3): Marchetti; Basta, Cana, Radu, Cavanda; Parolo, Ledesma, Cataldi; Candreva, Djordjevic, Mauri. Tränare:Pioli
MILAN (4-3-3): Diego Lopez; Abate, Alex, Mexes, Armero; Poli, Montolivo, Muntari; Cerci, Menez, Bonaventura. Tränare Inzaghi






 

Niklas Tellininiklas.tellini@gmail.com2015-01-24 00:16:00
Author

Fler artiklar om Lazio

SS Lazio Sweden Podcast - När Ingen Tycker Likadant, Vafan Betyder Det
SS Lazio Sweden Podcast - No Pedro No Party