Lagbanner
2020-07-04 21:45

Lazio - Milan

Inför Lazio - Milan: Skadeläget bekymrar
Correa och Luis Alberto skall leda frontlinjen mot Milan ikväll

Inför Lazio - Milan: Skadeläget bekymrar

Lazio har börjat hitta stilen, trots enorma bekymmer på skadefronten. Lägg därtill att lagets två anfallare från matchen mot Torino är avstängda i kvällen batalj med Zlatan Ibrahimovic Milan.

Det är sanneligen himmel och helvete i det ljusblå lägret för stunden. Laget går starkt trots den irriterande förlusten i "öppningsmatchen" mot Atalanta. Spelschemat har inte varit nådigt och Lazio fick inleda med 3 matcher på 6 dagar, vilket renderade i 6 poäng och en befäst andra plats i ligan bakom Juventus

Hela 20 poäng ner till femman i tabellen som just råkar vara Roma - en klubb i totalt fritt fall. Det går inte längre att jämföra klubbarna och det är inte ens roligt att se vad som blivit av våra 27 år yngre småbröder. Man har sparkat ut ikoner på löpande band, rensat truppen på karaktärsspelare och värvat helt oansvarigt. Vi börjar nu se resultatet av en misshandlad klubb som knappt kan stå på ett ben längre. Det kommer dom närmaste åren att bli en klasskillnad lagen emellan som vi inte är vana att se, efter att Lazio gått den tunga vägen tillbaka från ruinens brant till toppen igen. Romanisti får förbereda sig nu, att gå igenom något liknande. 

Man får helt enkelt konstatera, i och med att Atalanta slog Napoli, Milan kryssade mot SPAL och Roma förlorade hemma mot Udinese att Champions League säsongen 2020/2021 är säkrad och Lazio kommer kliva in i en ny era med nya förutsättningar. Det är bara att hålla tummarna för att publiken är tillbaka på arenorna i höst och kan bära fram laget i den otroligt eftertraktade turneringen.

Nu är det som sagt Milan som står på tur att gästa Olimpico. Förra matchen lagen emellan slutade med en 2-1 seger för Lazio, efter att Joaquin Correa avgjort sent. Lazio bekantingen Stefano Pioli tränar klubben och det är lite så att man får kalla kårar av att se honom och hans stab vid sidlinjen, efter avslutningen han gjorde i Lazio. Pioli sa igår att: "Milan är ett annat lag, än när klubbarna möttes senast" - och visst det är dom säkert. Men dom har inte sett överdrivet imponerande ut på slutet i Zlatan Ibrahimovic frånvaro.

Men nu får dom rödsvarta en riktig fribiljett till att försöka åstadkomma något på Olimpico. För att i hemmalaget saknas: Immobile, Caicedo, Lulic, Marusic, Luiz Felipe och troligtvis kan inte Lucas Leiva, Danilo Cataldi, Joaquin Correa eller Manuel Lazzari spela hela matchen på grund av skador och trötthet. Det är hela 9 spelare som mer eller mindre skulle vara ordinarie i dom flesta lagen i Serie A och som dessutom har - var och en av dem - viktiga roller i Lazio. 

Troligtvis kommer Simone Inzaghi att flytta fram den fenomenale spanjoren Luis Alberto i planen för att understödja halvskadade Correa. Det kan även bli så att Cataldi och Leiva spelar en halvlek var och det är inte säkert att dom orkar med ens det, och risken att dom slår upp skadorna är stora - men vad gör man? Poängen måste in till varje pris och är det något vi lärt oss från den här säsongen, så är det att spelarna eller ledarna i Lazio aldrig ger upp.

Det kommer bli en ytterst intressant match och även om Lazio är markant försvagade av situationerna som jag nämnt ovan, så är t.ex. Luis Alberto, Sergej Milinkovic-Savic och Joaquin Correa på en sådan hög nivå att om det bara klaffar lite så kan dom sänka Milan på egen hand. 

Matchstart: 20:45
Förmodad startelva (3-5-1-1): Strakosha, Patric, Acerbi, Radu, Lazzari, Milinkovic, Parolo, Cataldi, Jony, Luis Alberto, Correa

Christer Nordinchrister.nordin@live.se2020-07-04 07:52:43
Author

Fler artiklar om Lazio

SS Lazio Sweden Podcast - När Ingen Tycker Likadant, Vafan Betyder Det
SS Lazio Sweden Podcast - No Pedro No Party